Organisatie van de diaconie Organisatie van de diaconie

In totaal zijn er voor de vier wijken 33 diakenen die tezamen het college van diakenen vormen. Van elke wijk zijn er 2 diakenen afgevaardigd in het moderamen, het dagelijks bestuur. Het moderamen bereidt de collegevergadering voor en stelt de agenda vast. Vragen om incidentele hulp worden eerst in het moderamen behandeld, waarna een advies aan het college van diakenen wordt gegeven. Deze beslist daarna over de vraag. Elk jaar wordt er in de Algemene Kerkenraad een diaconaal jaarverslag over het afgelopen kalenderjaar toegelicht en een beleidsplan en collecterooster voor het nieuwe jaar besproken. De financiële verslaglegging van de penningmeester wordt door de accountant van de Algemene Kerkenraad beoordeeld.
Uit het moderamen wordt een voorzitter, penningmeester en secretaris gekozen.

Momenteel zijn dit:

Voorzitter: de heer R van Kesteren,  telefoonnummer 0348-415588

Penningmeester: Dhr. J.W.C. Boele

Secretaris: de heer G.A.Spijker, De Zoom 27, 3448 DG Woerden, 0348 422742. E mail:

RSIN  Fiscaalnummer   824 108 723

Bankrekeningnummer
: diaconie  SKG, Gouda, banknr. NL43FVLB0699770629

EEN PERSOON VAN VREDE

En welk huis u ook binnengaat, zeg eerst: Vrede zij dit huis! En als daar een zoon van vrede is, zal uw vrede op hem rusten.
Lukas 10 : 5-6a

“Volg mij!”, zo roept de Heere Jezus zijn discipelen. Ook vandaag willen mensen Zijn leerling worden. En zo aan het begin van 2018 hoop ik dat tenminste één van uw goede voornemens eveneens is: een betere leerling van Hem worden!

Maar wat betekent dat, Christus volgen? In brede zin zouden we kunnen zeggen: leven onder Zijn heerschappij. En meer specifiek: bij alles wat je onderneemt je eerst afvragen: wat zou Jezus doen? De belangrijkste richtlijn daarbij is natuurlijk het grote gebod (Matt. 22 : 37-40): God lief hebben boven alles, en onze naaste als onszelf. Maar wat betekent onze naaste liefhebben als onszelf in het kader van Jezus volgen? Onder andere dat we er alles aan doen dat onze naaste ook een leerling van Hem wordt! Want als we het Evangelie van de Heere Jezus niet delen met  meer

Wijk Centrum-Oost: Zondag 17 december in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 11 december om 20.15 uur in Het Baken. Graag aanmelden bij de scriba via

Wijk Centrum-Oost: zondag  18 februari, Petruskerk. Graag vooraf aanmelden bij de scriba via

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.