Plastic doppen hebben waarde Plastic doppen hebben waarde

De stichting KNGF Geleidehonden betaalt geld voor ingezamelde harde plastic doppen.
Ze traint en fokt honden die mensen helpen met een visueel of lichamelijke beperking. Ook kinderen met autisme hebben soms veel aan een maatje in de vorm van een getrainde geleidehond.
In 2016 is  er totaal 100.000 kilo aan doppen verzameld. De opbrengst was € 35.000,00.
De doppen graag schoon inleveren. De harde doppen geven bij recyclen een heel goede kwaliteit plastic. In onze kerken komen dozen waar u de doppen in kan doen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Waardepunten van Douwe Egberts. Waardepunten van Douwe Egberts.

Wij zamelen waardepunten van Douwe Egberts in om te besteden voor gratis pakken koffie voor de Voedselbank te Woerden. Dit doen wij gezamenlijk met de andere Woerdense kerken. De ingezamelde DE punten zullen begin 2018 worden aangeboden aan Douwe Egberts. Heeft u DE waardepunten dan kunt u die in de doosjes doen die u bij de ingang van onze kerken vindt. Ook andere zegels, bonnen of punten kunt u in de doosjes doen. Ze zijn voor ons waardevol!

Collectedoelen Collectedoelen

Informatie over de bestemming van diverse collectes, waaronder de diaconiecollecten vindt u op de pagina Collectedoelen.

Diaconale Hulp Diaconale Hulp

Via de krant en nieuwsdiensten kunnen wij lezen of horen dat er ook in Nederland best veel (verborgen) armoede is. Gelukkig kent de burgerlijke gemeente Woerden voorzieningen die bestemd voor of besteed kunnen worden aan deze doelgroep. Er zijn personen of gezinnen die te maken hebben met moeilijke (financiële) omstandigheden maar er naar streven om zelf op eigen kracht uit hun moeilijke situatie te komen. Hulp kan hen soms toch wel enorm van pas komen! Vanuit de Diaconie kunnen wij soms die hulp bieden en zo voor deze personen of gezinnen verlichting geven in en bij hun probleem. Leden van onze gemeente, mocht u een persoon of gezin kennen die best wat ondersteuning kan gebruiken, schroom dan niet dit door te geven aan één van onze diakenen. U mag er van uit gaan dat de diakenen discreet zullen omgaan  met de aan hen toevertrouwde informatie!

Zegels, punten en bonnen Zegels, punten en bonnen

Heeft u zegels, punten of bonnen waar u zelf niets meedoet, dan kunt u ze meebrengen naar de kerk. Bij de ingang staan doosjes waar u ze in kan doen. Alles is welkom! Wij wisselen ze in voor producten en geld. Hiervan stellen wij dan weer levensmiddelen pakketjes samen voor mensen die dit geweldig goed kunnen gebruiken.

VOORBEDENBOEK VOORBEDENBOEK

Voorbeden vormen een vast onderdeel van onze zondagse diensten. We staan dan stil bij de nood van de wereld, en bidden ook voor gemeenteleden die het moeilijk hebben. Die voorbeden worden niet alleen opgesteld door de diakenen en de predikant, maar ook door gemeenteleden. Daarom ligt er een voorbedenboek bij de ingang van de kerk. Voorbeden hoeven niet alleen maar over verdriet of nare dingen te gaan. Ook voor vreugde of dankbaarheid is er plaats. De kerk is een gemeenschap waar we vreugde en verdriet delen met God en met elkaar. Voorbeden die vanuit de gemeente worden gevraagd, kunnen bijdragen aan de groei van de onderlinge verbondenheid. We bevelen het gebruik van het voorbedenboek van harte bij u aan!

Inloophuis 't Centrum Inloophuis 't Centrum

Dit is een inloophuis, opgezet vanuit verschillende diaconieën, gevestigd in gebouw ‘De Meerpaal’, ingang via Hogewoerd 3a. Je kunt er terecht voor gezelligheid, een praatje, een drankje en een warme maaltijd.

Zondagopening van 15.00-18.00 uur waarna gelegenheid is voor kerkbezoek.

Woensdag geopend van 9.30-22.30 uur. Om 12.30 uur lunch, kosten €2.50, wel vooraf tot 11.00 uur aanmelden (via tel. 434053).

Kosten voor de warme maaltijd € 3.75, Vooraf aanmelden.

EEN PERSOON VAN VREDE

En welk huis u ook binnengaat, zeg eerst: Vrede zij dit huis! En als daar een zoon van vrede is, zal uw vrede op hem rusten.
Lukas 10 : 5-6a

“Volg mij!”, zo roept de Heere Jezus zijn discipelen. Ook vandaag willen mensen Zijn leerling worden. En zo aan het begin van 2018 hoop ik dat tenminste één van uw goede voornemens eveneens is: een betere leerling van Hem worden!

Maar wat betekent dat, Christus volgen? In brede zin zouden we kunnen zeggen: leven onder Zijn heerschappij. En meer specifiek: bij alles wat je onderneemt je eerst afvragen: wat zou Jezus doen? De belangrijkste richtlijn daarbij is natuurlijk het grote gebod (Matt. 22 : 37-40): God lief hebben boven alles, en onze naaste als onszelf. Maar wat betekent onze naaste liefhebben als onszelf in het kader van Jezus volgen? Onder andere dat we er alles aan doen dat onze naaste ook een leerling van Hem wordt! Want als we het Evangelie van de Heere Jezus niet delen met  meer

Wijk Centrum-Oost: Zondag 17 december in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 11 december om 20.15 uur in Het Baken. Graag aanmelden bij de scriba via

Wijk Centrum-Oost: zondag  18 februari, Petruskerk. Graag vooraf aanmelden bij de scriba via

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.