PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS

In de week van 14 tot 21 oktober heeft de werkgroep ZHMO, Woerden-Gouda-Alphen ad Rijn, weer een diaconale vakantieweek in het FD Roosevelthuis.
 
Sinds vorig jaar gaan we naar Nieuw Hydepark, maar voor ons blijft het gewoon het Roosevelthuis. In het Roosevelthuis zijn 1 persoonskamers, met douche en toilet. Alle faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk en er zijn volop hulpmiddelen aanwezig. Om het alle gasten naar de zin te maken en hen de zorg te geven die ze nodig hebben is er een groep vrijwilligers, waaronder een aantal verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Daarnaast is er volop aandacht en tijd voor iedere gast en maken we veel plezier. Maar een diaconale vakantie is niet alleen maar plezier en gezelligheid. Tijdens de week zijn er dagopeningen  en -sluitingen, hebben we een dienst op zondag en vieren we donderdagochtend met elkaar het Heilig Avondmaal. Gedurende de hele week is er een predikant aanwezig, en is er volop gelegenheid voor pastorale zorg.
Maar de allerbelangrijkste persoon in deze week is de gast. En die zoeken we!! Dus bent u of kent u:

  • die (kwetsbare) oudere die graag eens een weekje er tussenuit wil, maar dat niet meer zo goed durft…………….
  • of het gemeentelid, dat het gewoon even wat moeilijker heeft en ontspanning meer dan nodig heeft……………….
  • of degene die door ziekte of leeftijd een beperking heeft en zonder hulp niet meer op vakantie kan, maar dat toch eigenlijk best wel eens zou willen………………………………..
 
Dan bent u de gast die we graag op vakantie willen meenemen. Schroom niet en zoek contact met diaken Hanneke Veldhuijzen (420056) of Rineke van Heeringen ( 423090) of Adriaan van Dam  (410617) of Anneke Hoogerbrugge (691309). Als u twijfelt kunt natuurlijk ook altijd bellen met de zorgcoördinator van de werkgroep, Liesbeth Kranenburg (0172 216344)
 
We hopen u te zien tijdens onze vakantieweek!!
Willem Hoogerbrugge (lid werkgroep)

terug
 
 
 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


“Er is niemand die Zijn hand kan wegslaan of tegen Hem kan zeggen: Wat doet U?”
(n.a.v. Daniël 4 : 35)

Er kunnen dingen in dit leven gebeuren – bij iemand die de Heere kent – waardoor hij of zij zich bij tijden kan afvragen: Wat is God nu aan het doen? Dat kunnen mooie dingen zijn, waarbij boven je gebed en verwachting iets gebeurt. Zoals bij dat jonge stel, dat al jaren aan het dokteren was, maar er geen kinderen kwamen. En ineens, ‘zomaar’, toch in verwachting…
Dat kunnen ook lastige dingen zijn, die het leven omgooien en alles aanraken wat je hebt opgebouwd. Je huis, je werk, zelfs je lichamelijke omstandigheden. Dat kan bij ‘de gewone man’. Maar dat gebeurt ook bij aanzienlijke mensen.
 
Eén van de machtigste mensen, die de Bijbel noemt, is koning Nebukadnezar. In zijn tijd stond hij aan het grootste wereldrijk, dat voor en na hem zijns gelijke niet kende. De droom van een beeld en een boom maken dat duidelijk. Maar wat is 

meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijken Noord en West: Zondag 12 november in de Petruskerk. Opgeven bij ds. G. Schouten.  

Wijk Centrum-Oost: Zondag 29 oktober in de Petruskerk. Doopzitting om 20.00 uur in Het Baken. Datum nog niet bekend.

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.