PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Singelloop 2018 Singelloop 2018

Hier loop ik warm voor  en jij…?
Op maandag 4 juni gaan  wij voor de 7e keer meedoen aan de Singelloop. Onze herkenbaarheid zijn de drie woorden: "Geloof,  Hoop & Liefde"  die op onze rug te lezen zijn. Wij lopen warm voor ons geloof en willen daar ook voor uitkomen. Elk jaar staat er een groot team paraat om als een witte golf  rondom de singels van Woerden te lopen.  Men zegt weleens: "herhaling is de toverkracht van  de reclame".  Ziet u het al voor u één uur lang telkens die drie woorden, "Geloof, Hoop & Liefde", dat kan haast niet ongemerkt blijven.
Deelname aan de loop kost 

lees meer »
 
EEN EVENEMENT VOOR HET HELE GEZIN! EEN EVENEMENT VOOR HET HELE GEZIN!

Op 26 mei organiseert de zendingscommissie Reeuwijk samen met de GZB een leuke middag voor het hele gezin bij de Reeuwijkse Hout. Zonder schoenen (op de blote voeten dus) leggen de kinderen een route af en ondertussen voeren ze allerlei opdrachten uit.
Een erg leuk en leerzaam familie event. De kinderen leren van gehandicapten kinderen in Indonesië, krijgen meer te zien van zending en dragen zelf een steentje bij.
Vooraf halen de kinderen sponsorgeld op. Met dit geldbedrag kan de kerk in Indonesië de gehandicapte kinderen opzoeken, hen helpen om zichtbaar te worden, het evangelie te horen en naar school te gaan. Zonder de hulp van de kerk komen

lees meer »
 
Welkom in Woerden Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad
Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een plaats met een protestantse gemeente, dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Om u bij die keuze te helpen, hebben wij een documentatieset samengesteld, die daarvoor een gids wil zijn.

lees meer »
 
Website van de Hervormde Gemeente Woerden. Website van de Hervormde Gemeente Woerden.

Deze website geeft informatie over de kerkelijke activiteiten in onze gemeente, zoals kerkdiensten, gepreksgroepen, diaconale projecten etc.

Via het menu aan de linkerzijde kunt u de door u gewenste informatie vinden. Als u met uw muisaanwijzer op een onderwerp gaat staan opent zich een submenu met meerdere pagina's. Ook kunt u de zoekfunctie rechts bovenaan gebruiken om informatie te vinden.

Instructies voor het aanleveren van materiaal voor de site kunt u hier vinden. 

 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

“Want nu de Heer is opgestaan,
nu vangt het nieuwe leven aan.”

 
Tranen had hij in zijn ogen, de organist die in de stille week Crucifixus van Bach speelde: “Ik moest vechten om door te spelen, man. Die lage tonen, dat zijn de hamerslagen die Jezus aan het kruis sloegen.” “Maar,” zei hij even later, “Op Paasmorgen, dan gaat het dak van de kerk er af! Bij Daar juicht een toon, daar klinkt een stemgaan we drie keer omhoog. En de hele gemeente gaat het halen, want ik breng ze er heen.” En op Paasmorgen jubelden we op hoge toon: “Nu jaagt de dood geen angst meer aan … nu vangt het nieuwe leven aan … een leven in Zijn heerlijkheid.” En buiten brak de zon door en alle krokussen gingen open. “Jezus heeft de dood tenietgedaan, en het leven en de onvergankelijkheid aan het
 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Zondag 24 juni in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 18 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via 


Wijken Noord en West: Zondag 13 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Ouders kunnen zich melden bij ds. G. Schouten

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.