Vrijwilligers Vrijwilligers

Ook dit jaar zijn er in de kerk meer mensen nodig die een deel van het kerkenwerk willen doen dan dat er zijn. Zo zoeken we nog diakenen, ouderlingen (!), pastorale bezoekers en mensen voor de evangelisatie. Ook uit het jeugdwerk horen we dat er meer menskracht nodig is. Zo is er maar de vraag of er dit seizoen voor alle leeftijdsgroepen catechese kan worden aangeboden.
Inmiddels hebben we als kerkenraad aanvaard dat het ons niet lukt om alles te doen wat goed zou zijn en zelfs niet dat wat eigenlijk zou moeten. Maar we staan graag open voor mensen die voor het eerst of opnieuw een bijdrage willen leveren in dat kerkenwerk. We kijken daarbij niet naar welke ambten of taken er open staan, maar vooral naar wat u kan en wil, of welke kwaliteiten u bij uzelf zou willen ontwikkelen!
Ondertussen vragen wij aan de gemeente er begrip voor dat ook in onze gemeente lang niet alles zo goed gaat als dat we eigenlijk zouden willen én vragen we waardering voor juist die mensen die een deel van hun tijd inzetten voor het werk binnen en buiten onze kerk!

“Want nu de Heer is opgestaan,
nu vangt het nieuwe leven aan.”

Tranen had hij in zijn ogen, de organist die in de stille week Crucifixus van Bach speelde: “Ik moest vechten om door te spelen, man. Die lage tonen, dat zijn de hamerslagen die Jezus aan het kruis sloegen.” “Maar,” zei hij even later, “Op Paasmorgen, dan gaat het dak van de kerk er af! Bij Daar juicht een toon, daar klinkt een stemgaan we drie keer omhoog. En de hele gemeente gaat het halen, want ik breng ze er heen.” En op Paasmorgen jubelden we op hoge toon: “Nu jaagt de dood geen angst meer aan … nu vangt het nieuwe leven aan … een leven in Zijn heerlijkheid.” En buiten brak de zon door en alle krokussen gingen open. “Jezus heeft de dood tenietgedaan, en het leven en de onvergankelijkheid aan het

Wijk Centrum-Oost: Zondag 24 juni in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 18 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via

Wijken Noord en West: Zondag 13 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Ouders kunnen zich melden bij ds. G. Schouten

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.