PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS VRIJWILLIGERS GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS

Van 14 t/m 21 oktober 2017 organiseert de werkgroep ZHMO, Woerden-Gouda-Alphen ad Rijn, weer een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking en/of (kwetsbare) ouderen.
We streven er naar onze gasten een onvergetelijke week te geven, waarbij er volop ruimte is ontspanning en gezelligheid en iedere gast volop de aandacht krijgt die hij/zij zo nodig heeft.
En die aandacht bestaat uit hulp bij de dagelijkse zorg, maar ook die wandeling, dat praatje, de traan die gedroogd wordt of hulp bij een activiteit. En voor al deze bijzondere momenten zoeken we vrijwilligers, en dat ben jij. Nu schrik je natuurlijk, of denkt: “oh dat ben ik niet, want ik doe niets in de zorg”,  maar zo ligt dat niet. We zoeken vrijwilligers, en dat is ieder mens met het hart en de handen op de juiste plaats. Iemand die weet dat hard werken voor en met de ander voldoening geeft, die eigen belangen opzij wil zetten en weet dat je vervolgens meer ontvangt dan je geeft.  
Kortom iemand die een week lang echt “mens” wil zijn. Ik kan je vertellen, zo’n week vliegt voorbij en geeft je zoveel energie dat je de lange, vermoeiende dagen veel beter aan kunt dan je vooraf zou denken.
Natuurlijk rijst de vraag, ben ik niet te jong of te oud??  Dat eerste is eenvoudig, iedereen vanaf 18 jaar mag mee als vrijwilliger. Een bovengrens in leeftijd??? Zolang je vitaal, en goed in staat bent om zorg te geven, te wandelen en rolstoelen te duwen, is leeftijd niet zo van belang!! Ook zoeken wij mensen, jong/oud, die ons b.v. voor één of twee dagen op de dag komen helpen, b.v. samen met de buurvrouw, of een groepje van de catechese / World Servants of gewoon alleen en dan op de maandag- dinsdag -woensdag of vrijdag.
Heb ik je interesse gewekt?? Mooi, dat is nu net de bedoeling. Bel gerust even naar onderstaand telefoon nummer. Ik kan je nader informeren en vooral enthousiasmeren, en wie weet maak ook jij in oktober deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers.
 
Namens de werkgroep ZHMO
Liesbeth Kranenburg (zorgcoördinator) 0172-216344/06-46461635  Willem Hoogerbrugge (lid werkgroep, 691309)

terug
 
 
 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


“Er is niemand die Zijn hand kan wegslaan of tegen Hem kan zeggen: Wat doet U?”
(n.a.v. Daniël 4 : 35)

Er kunnen dingen in dit leven gebeuren – bij iemand die de Heere kent – waardoor hij of zij zich bij tijden kan afvragen: Wat is God nu aan het doen? Dat kunnen mooie dingen zijn, waarbij boven je gebed en verwachting iets gebeurt. Zoals bij dat jonge stel, dat al jaren aan het dokteren was, maar er geen kinderen kwamen. En ineens, ‘zomaar’, toch in verwachting…
Dat kunnen ook lastige dingen zijn, die het leven omgooien en alles aanraken wat je hebt opgebouwd. Je huis, je werk, zelfs je lichamelijke omstandigheden. Dat kan bij ‘de gewone man’. Maar dat gebeurt ook bij aanzienlijke mensen.
 
Eén van de machtigste mensen, die de Bijbel noemt, is koning Nebukadnezar. In zijn tijd stond hij aan het grootste wereldrijk, dat voor en na hem zijns gelijke niet kende. De droom van een beeld en een boom maken dat duidelijk. Maar wat is 

meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijken Noord en West: Zondag 12 november in de Petruskerk. Opgeven bij ds. G. Schouten.  

Wijk Centrum-Oost: Zondag 29 oktober in de Petruskerk. Doopzitting om 20.00 uur in Het Baken. Datum nog niet bekend.

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.