PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Seniorenreis wijk Noord en West Seniorenreis wijk Noord en West

Op 1 mei hopen wij weer met de senioren op stap te gaan We vertrekken om 9 uur bij de Maranathakerk met de bus
Een dagtocht naar het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld We worden ontvangen met koffie/thee met appelgebak
We krijgen een rondleiding met gids die ons zal vertellen over de kip en het ei De koffietafel wordt daar ook gebruikt
Ook is er een veiling om te laten zien hoe het vroeger ging (de koopwaar op de veiling is niet inbegrepen)
De kosten bedragen €41,50 per persoon alles inbegrepen
Als U mee wil kunt U zich opgeven bij mevr. A van Bijlevelt (415274) voor wijk noord of bij J. van Ingen (501766) voor wijk west
Hartelijk aanbevolen, 
commissie contactmiddagen noord/west

 
Senioren van de wijkgemeente "Woerden West" Senioren van de wijkgemeente "Woerden West"

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert de diaconie van Woerden West het jaarlijkse seniorenuitje.
Zet deze datum alvast in uw agenda.
Details over het seniorenuitje leest u in de volgende editie van Hervormd Woerden (nummer 6).
Vriendelijk groet,
Diaconie Hervormde wijkgemeente Woerden West

 
Chauffeurs Autodiensten Chauffeurs Autodiensten

Beste kerkgangers,
Wij zijn DRINGEND op zoek naar mensen die ons kunnen helpen om
als "autodienst in de morgen" te willen rijden in de maanden juli en augustus.
Al is het maar voor twee keer, daar zijn we al heel blij mee..
U kunt zelf aangeven welke weken u kunt rijden.
Neemt u dan contact op met mij, zodat het op tijd in "Hervormd Woerden " bekend gemaakt kan worden.
Anneke Hoogerbrugge (691309)
E-mail

 
Uit de pastorie in Ureterp Uit de pastorie in Ureterp

Het afscheid in Woerden is net 3 maanden geleden, maar het voelt door de vele intensieve veranderingen voor mij langer dan een half jaar geleden. Ik kijk terug op een mooie intrededienst, geleid door ds. Gerrit Schouten. Hoe gaat het verder met mij? Ik voel me lekker op mijn plek hier in Ureterp. Ik ervaar de mensen niet als gesloten, zoals dat vaak van Friezen wordt gezegd. Uiteraard is het mijn weg zoeken als predikant en ben ik nog bezig met het leren kennen van de gemeente. Maar ik mag met plezier werken met het gevoel en de wetenschap dat God wil dat ik hier nu ben. Zoals dat in Woerden niet anders is, is het ook hier de uitdaging om de jeugd en jongvolwassenen bij het geloof en kerk te betrekken. Dat mag ook één van mijn aandachtsvelden zijn. 
Verder zijn we gezegend met een mooie ruime pastorie met flinke tuin, waar onze dochters zich lekker kunnen vermaken, helemaal als het straks lekker voorjaarsweer wordt. Aangrijpend om te horen van een aantal overlijdens in Woerden, bekenden. Gelukkig hoeven we niet te rouwen zoals zij die geen hoop hebben. Verschillende namen en gezichten gaan door mijn hoofd, ik ben benieuwd hoe het met u gaat. We mogen elkaar de zegen toebidden, dat God het is die ons draagt, met ons meegaat en ons uitzicht geeft op een hoopvolle toekomst. Hartelijke groet,
Arjan Bouman

 
EREDIENSTVAARDIG EREDIENSTVAARDIG

22 april, 4ezondag in de paastijd, wit
Petruskerk 9.30 uur. Voorganger in de ochtenddienst is ds. G. Schouten. In deze dienst zal Leo Bom bevestigd worden als diaken van wijk west. Organist is dhr. Kees Bruggeman
Autodienst Noord: fam. Hulleman(691115); West: dhr. H. Kuiper (414197)
 
Maranathakerk 18.30 uur. Ook vanavond mogen we luisteren naar ds. J. Compagner. Het orgel zal ditmaal worden bespeeld door dhr. Kees Bruggeman.
Een goede dienst gewenst!
Autodienst Noord: fam. Hulleman(691115); West: dhr. J.P. Harting (416907)

lees meer »
 
Autodiensten Autodiensten

Mocht u van deze dienst gebruik willen maken, dan graag de dag van tevoren tussen 8.30 en 9.30 uur bellen met de dienstdoende chauffeur.
De wijken Noord en West hebben hun eigen chauffeursdiensten. U wordt dringend verzocht alleen de chauffeurs van uw eigen wijk te bellen.

 
Kinderoppas Kinderoppas

De zorg voor de kinderoppas berust op zo. 15 april in de MK bij Casper of Anita en Angela of Erik; op zo.22 april in de PK bij Antoinette Makenze, Jasper Kooman en Joyce Klapwijk.  

 
Kindernevendienst Kindernevendienst

De leiding van de kindernevendienst is op zo. 15 april in de MK in handen van Ernst Burger, Mariska Kroon en Maron Roelofsen; op zo. 22 april in de PK hebben Dorine van Bemmel, Margreeth Rozendaal en Maaike van Oosterom de leiding.

 
Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

             
In juli 2014 is het Kerkcafé Woerden van start gegaan met een groep vrijwilligers/sters, werkgroepleden en natuurlijk de bezoekers. Het kerkcafé is een gezamenlijk initiatief van de drie PKN-kerken en de rooms-katholieke parochie.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

“Want nu de Heer is opgestaan,
nu vangt het nieuwe leven aan.”

 
Tranen had hij in zijn ogen, de organist die in de stille week Crucifixus van Bach speelde: “Ik moest vechten om door te spelen, man. Die lage tonen, dat zijn de hamerslagen die Jezus aan het kruis sloegen.” “Maar,” zei hij even later, “Op Paasmorgen, dan gaat het dak van de kerk er af! Bij Daar juicht een toon, daar klinkt een stemgaan we drie keer omhoog. En de hele gemeente gaat het halen, want ik breng ze er heen.” En op Paasmorgen jubelden we op hoge toon: “Nu jaagt de dood geen angst meer aan … nu vangt het nieuwe leven aan … een leven in Zijn heerlijkheid.” En buiten brak de zon door en alle krokussen gingen open. “Jezus heeft de dood tenietgedaan, en het leven en de onvergankelijkheid aan het
 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Zondag 24 juni in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 18 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via 


Wijken Noord en West: Zondag 13 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Ouders kunnen zich melden bij ds. G. Schouten

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.