14E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (NOVEMBER 2018) 14E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (NOVEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Visiedocument PGW afgerond

De eerste fase ter voorbereiding van de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden is afgerond. Het visiedocument “Het wenkend perspectief” is door de stuurgroep PGW bijgesteld, op basis van de ontvangen reacties van onze kerkenraden. Dit document is straks één van de basisdocumenten bij de besluitvorming over de vorming PGW. Het bijgestelde visiedocument is aangeboden aan onze kerkenraden en ook voor alle gemeenteleden beschikbaar op www.pknwoerden.nl.

Concrete uitwerking
Voordat het principebesluit tot de vorming PGW aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt. Het gaat om de volgende zeven onderwerpen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • De positie van Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren
Enkele werkgroepen gaan hier nu mee aan de slag. Met de uitwerking wil de stuurgroep zorgen dat er voor alle betrokkenen een helder plaatje ligt, voordat er een concreet besluit wordt genomen. Ook het plan van aanpak voor de tweede fase vorming PGW kunt u op de website vinden. Hierin is een toelichting gegeven op de genoemde onderwerpen en er is ook een globaal tijdpad aangegeven. Graag houden we u van de voortgang op de hoogte.

We willen u vragen om te bidden voor het proces vorming Protestantse Gemeente Woerden.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.