15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018) 15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Voorbereiding besluitvorming PGW
In ons vorige bericht is aangegeven dat het door de stuurgroep bijgestelde visiedocument PGW2020 “Het wenkend perspectief” is aangeboden aan de kerkenraden. Voordat het principebesluit tot de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt.

Voortgang uitwerking
In de afgelopen stuurgroepbijeenkomst is de voortgang besproken van de uitwerkingen door de ingestelde werkgroepen. De twee werkgroepen die zich richten op de vorming van een gezamenlijk college van kerkrentmeesters en een gezamenlijk college van diakenen hebben een overzicht gemaakt met de relevante onderwerpen, als basis voor een tijdpad voor een samengaan. De werkgroep die zicht richt op de positie van Het Baken heeft als onderdeel van hun uitwerking op 20 november een bijeenkomst gehouden met de betrokkenen bij Het Baken. Over de voortgang van de andere werkgroepen hopen we na het volgende stuurgroepoverleg van medio januari 2019 meer te kunnen melden. Het betreft de werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Indeling wijkgemeenten
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Met het oog op de vorming PGW is het van belang dat we als christenen in Woerden elkaar ook ontmoeten en het geloof met elkaar delen. Als een eerste stap vraagt de stuurgroep aan alle kerkenraadsleden om de datum van zaterdag 30 maart 2019te noteren voor een gezamenlijke kerkenraadsdag van onze drie gemeenten.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.
Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

Gods zegen in 2019
Hoeveel nieuwjaarswensen heeft u dit jaar gehad? Het is eigenlijk best een bijzondere gewoonte om elkaar een gelukkig of gezegend nieuw jaar vol heil toe te wensen. Het lukt lang niet altijd om bij al die wensen even echt stil te staan bij hoe de ander eigenlijk het nieuwe jaar inkijkt. Maar het kan wel een moment zijn om elkaar even in de ogen te kijken: thuis, in de familie, binnen vriendschappen, op het werk en ook in de christelijke gemeente. Om met een handdruk de onderlinge verbondenheid te laten voelen.

Het bijzondere is dat God ons eigenlijk elke kerkdienst een gezegende week wenst. En het woord ‘wenst’ is dan veel te zwak uitgedrukt. In de zegen zegt God toe dat Hij ons wil behoeden, genadig wil zijn en vrede wil geven: “De HEERE zegene u en Hij behoede u. De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede.”(Num. 6:24-26). Bij deze zegen wordt

Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 17 februari 2019 in de Maranathakerk.
Doopzitting is op maandag 11 februari om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 17 februari 2019 om 9.30 uur in de  Petruskerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Schouten. In overleg bepalen we een datum voor het doopgesprek.