15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018) 15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Voorbereiding besluitvorming PGW
In ons vorige bericht is aangegeven dat het door de stuurgroep bijgestelde visiedocument PGW2020 “Het wenkend perspectief” is aangeboden aan de kerkenraden. Voordat het principebesluit tot de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt.

Voortgang uitwerking
In de afgelopen stuurgroepbijeenkomst is de voortgang besproken van de uitwerkingen door de ingestelde werkgroepen. De twee werkgroepen die zich richten op de vorming van een gezamenlijk college van kerkrentmeesters en een gezamenlijk college van diakenen hebben een overzicht gemaakt met de relevante onderwerpen, als basis voor een tijdpad voor een samengaan. De werkgroep die zicht richt op de positie van Het Baken heeft als onderdeel van hun uitwerking op 20 november een bijeenkomst gehouden met de betrokkenen bij Het Baken. Over de voortgang van de andere werkgroepen hopen we na het volgende stuurgroepoverleg van medio januari 2019 meer te kunnen melden. Het betreft de werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Indeling wijkgemeenten
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Met het oog op de vorming PGW is het van belang dat we als christenen in Woerden elkaar ook ontmoeten en het geloof met elkaar delen. Als een eerste stap vraagt de stuurgroep aan alle kerkenraadsleden om de datum van zaterdag 30 maart 2019te noteren voor een gezamenlijke kerkenraadsdag van onze drie gemeenten.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.
Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.