15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018) 15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Voorbereiding besluitvorming PGW
In ons vorige bericht is aangegeven dat het door de stuurgroep bijgestelde visiedocument PGW2020 “Het wenkend perspectief” is aangeboden aan de kerkenraden. Voordat het principebesluit tot de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt.

Voortgang uitwerking
In de afgelopen stuurgroepbijeenkomst is de voortgang besproken van de uitwerkingen door de ingestelde werkgroepen. De twee werkgroepen die zich richten op de vorming van een gezamenlijk college van kerkrentmeesters en een gezamenlijk college van diakenen hebben een overzicht gemaakt met de relevante onderwerpen, als basis voor een tijdpad voor een samengaan. De werkgroep die zicht richt op de positie van Het Baken heeft als onderdeel van hun uitwerking op 20 november een bijeenkomst gehouden met de betrokkenen bij Het Baken. Over de voortgang van de andere werkgroepen hopen we na het volgende stuurgroepoverleg van medio januari 2019 meer te kunnen melden. Het betreft de werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Indeling wijkgemeenten
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Met het oog op de vorming PGW is het van belang dat we als christenen in Woerden elkaar ook ontmoeten en het geloof met elkaar delen. Als een eerste stap vraagt de stuurgroep aan alle kerkenraadsleden om de datum van zaterdag 30 maart 2019te noteren voor een gezamenlijke kerkenraadsdag van onze drie gemeenten.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.
Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.