15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018) 15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Voorbereiding besluitvorming PGW
In ons vorige bericht is aangegeven dat het door de stuurgroep bijgestelde visiedocument PGW2020 “Het wenkend perspectief” is aangeboden aan de kerkenraden. Voordat het principebesluit tot de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt.

Voortgang uitwerking
In de afgelopen stuurgroepbijeenkomst is de voortgang besproken van de uitwerkingen door de ingestelde werkgroepen. De twee werkgroepen die zich richten op de vorming van een gezamenlijk college van kerkrentmeesters en een gezamenlijk college van diakenen hebben een overzicht gemaakt met de relevante onderwerpen, als basis voor een tijdpad voor een samengaan. De werkgroep die zicht richt op de positie van Het Baken heeft als onderdeel van hun uitwerking op 20 november een bijeenkomst gehouden met de betrokkenen bij Het Baken. Over de voortgang van de andere werkgroepen hopen we na het volgende stuurgroepoverleg van medio januari 2019 meer te kunnen melden. Het betreft de werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Indeling wijkgemeenten
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Met het oog op de vorming PGW is het van belang dat we als christenen in Woerden elkaar ook ontmoeten en het geloof met elkaar delen. Als een eerste stap vraagt de stuurgroep aan alle kerkenraadsleden om de datum van zaterdag 30 maart 2019te noteren voor een gezamenlijke kerkenraadsdag van onze drie gemeenten.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.
Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij