15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018) 15E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (DECEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Voorbereiding besluitvorming PGW
In ons vorige bericht is aangegeven dat het door de stuurgroep bijgestelde visiedocument PGW2020 “Het wenkend perspectief” is aangeboden aan de kerkenraden. Voordat het principebesluit tot de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt.

Voortgang uitwerking
In de afgelopen stuurgroepbijeenkomst is de voortgang besproken van de uitwerkingen door de ingestelde werkgroepen. De twee werkgroepen die zich richten op de vorming van een gezamenlijk college van kerkrentmeesters en een gezamenlijk college van diakenen hebben een overzicht gemaakt met de relevante onderwerpen, als basis voor een tijdpad voor een samengaan. De werkgroep die zicht richt op de positie van Het Baken heeft als onderdeel van hun uitwerking op 20 november een bijeenkomst gehouden met de betrokkenen bij Het Baken. Over de voortgang van de andere werkgroepen hopen we na het volgende stuurgroepoverleg van medio januari 2019 meer te kunnen melden. Het betreft de werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Indeling wijkgemeenten
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Met het oog op de vorming PGW is het van belang dat we als christenen in Woerden elkaar ook ontmoeten en het geloof met elkaar delen. Als een eerste stap vraagt de stuurgroep aan alle kerkenraadsleden om de datum van zaterdag 30 maart 2019te noteren voor een gezamenlijke kerkenraadsdag van onze drie gemeenten.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.
Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar