16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019) 16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Werkgroepen PGW
Op verzoek van de stuurgroep vorming PGW zijn zeven werkgroepen aan de slag gegaan met de uitwerking van enkele onderwerpen. De werkgroepen bestaan uit deelnemers vanuit onze drie gemeenten. Het gaat om de volgende werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

In april moeten de werkzaamheden van deze werkgroepen zijn afgerond.

Voorbereiding principebesluit vorming PGW

In de vorige bijeenkomst van de stuurgroep is besloten om te starten met de voorbereiding van de teksten voor het principebesluit vorming PGW. Het is de bedoeling dat het principebesluit tot vorming van een Protestantse Gemeente Woerden voor de zomer 2019 aan onze kerkenraden wordt voorgelegd. Rond die besluitvorming zal de gemeente worden gehoord. Als onderbouwing van de besluitvorming zijn dan naast het eerder bijgestelde visiedocument  ook de uitwerkingen vanuit de werkgroepen beschikbaar.

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Zoals eerder gemeld, wordt er op zaterdag 30 maart een gezamenlijke kerkenraadsdag gehouden. De opzet van deze dag wordt door een team met deelnemers vanuit de verschillende (wijk)gemeenten voorbereid.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt