16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019) 16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Werkgroepen PGW
Op verzoek van de stuurgroep vorming PGW zijn zeven werkgroepen aan de slag gegaan met de uitwerking van enkele onderwerpen. De werkgroepen bestaan uit deelnemers vanuit onze drie gemeenten. Het gaat om de volgende werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

In april moeten de werkzaamheden van deze werkgroepen zijn afgerond.

Voorbereiding principebesluit vorming PGW

In de vorige bijeenkomst van de stuurgroep is besloten om te starten met de voorbereiding van de teksten voor het principebesluit vorming PGW. Het is de bedoeling dat het principebesluit tot vorming van een Protestantse Gemeente Woerden voor de zomer 2019 aan onze kerkenraden wordt voorgelegd. Rond die besluitvorming zal de gemeente worden gehoord. Als onderbouwing van de besluitvorming zijn dan naast het eerder bijgestelde visiedocument  ook de uitwerkingen vanuit de werkgroepen beschikbaar.

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Zoals eerder gemeld, wordt er op zaterdag 30 maart een gezamenlijke kerkenraadsdag gehouden. De opzet van deze dag wordt door een team met deelnemers vanuit de verschillende (wijk)gemeenten voorbereid.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar