16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019) 16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Werkgroepen PGW
Op verzoek van de stuurgroep vorming PGW zijn zeven werkgroepen aan de slag gegaan met de uitwerking van enkele onderwerpen. De werkgroepen bestaan uit deelnemers vanuit onze drie gemeenten. Het gaat om de volgende werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

In april moeten de werkzaamheden van deze werkgroepen zijn afgerond.

Voorbereiding principebesluit vorming PGW

In de vorige bijeenkomst van de stuurgroep is besloten om te starten met de voorbereiding van de teksten voor het principebesluit vorming PGW. Het is de bedoeling dat het principebesluit tot vorming van een Protestantse Gemeente Woerden voor de zomer 2019 aan onze kerkenraden wordt voorgelegd. Rond die besluitvorming zal de gemeente worden gehoord. Als onderbouwing van de besluitvorming zijn dan naast het eerder bijgestelde visiedocument  ook de uitwerkingen vanuit de werkgroepen beschikbaar.

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Zoals eerder gemeld, wordt er op zaterdag 30 maart een gezamenlijke kerkenraadsdag gehouden. De opzet van deze dag wordt door een team met deelnemers vanuit de verschillende (wijk)gemeenten voorbereid.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

Toen er acht dagen verstreken waren en Hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus…..
Lukas 2:21

Het geven van een naam aan een kind is een bijzonder voorrecht. Een naam kies je dan ook zorgvuldig. Je kiest een familienaam of laat je leiden door de namen die op dat moment populair zijn. Je kiest een naam die je als ouders leuk vindt of juist niet omdat die naam verbonden is met iets negatiefs. Wij denken vaak dat “vernoemen” een oeroude traditie is. Maar als je kijkt in de geslachtsregisters van Jezus in Matteüs 1 en Lukas 3, dan valt op dat kinderen helemaal niet naar hun (groot)ouders genoemd worden. In de Bijbel zijn namen niet ontleend aan het verleden (vernoemen) of aan het heden (wat in de mode is) maar gericht op de toekomst. Naamgeving is benoeming: dit zul je worden, zo zul je zijn. Een naam is geen etiket, een naam is een programma. Zoals je heet, zo zul je zijn. Natuurlijk maken mensen die naam niet altijd waar. Maar Jezus krijgt een naam die al door de engel Gabriël genoemd is. God staat achter deze naam en God zorgt ervoor dat deze naam “Jezus” wordt waargemaakt. Het hele evangelie wordt dan ook samengevat in die ene naam: