16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019) 16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Werkgroepen PGW
Op verzoek van de stuurgroep vorming PGW zijn zeven werkgroepen aan de slag gegaan met de uitwerking van enkele onderwerpen. De werkgroepen bestaan uit deelnemers vanuit onze drie gemeenten. Het gaat om de volgende werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

In april moeten de werkzaamheden van deze werkgroepen zijn afgerond.

Voorbereiding principebesluit vorming PGW

In de vorige bijeenkomst van de stuurgroep is besloten om te starten met de voorbereiding van de teksten voor het principebesluit vorming PGW. Het is de bedoeling dat het principebesluit tot vorming van een Protestantse Gemeente Woerden voor de zomer 2019 aan onze kerkenraden wordt voorgelegd. Rond die besluitvorming zal de gemeente worden gehoord. Als onderbouwing van de besluitvorming zijn dan naast het eerder bijgestelde visiedocument  ook de uitwerkingen vanuit de werkgroepen beschikbaar.

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Zoals eerder gemeld, wordt er op zaterdag 30 maart een gezamenlijke kerkenraadsdag gehouden. De opzet van deze dag wordt door een team met deelnemers vanuit de verschillende (wijk)gemeenten voorbereid.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

WEERLOOS…?

Je zit gewoon TV te kijken. Maar ineens stopt de uitzending. Op het beeldscherm verschijnt de mededeling: ‘Alle programma’s worden onderbroken voor een extra uitzending van het Journaal.’ Je schakelt naar RTL, maar ook daar geen uitzending… Je zapt verder, de BBC en CNN, alles ligt plat. In afwachting blijkbaar van het grote nieuws. Je wordt nieuwsgierig. Maar je houdt ook je hart vast, wat is er aan de hand? Zou er een ramp gebeurd zijn? Een aanslag als in Utrecht en dan nòg veel erger, of weer een vliegtuig gecrasht? Met onze koning zal toch niets gebeurd zijn? Nee, daar wordt CNN niet voor stil gelegd. Of is er iets met Trump of Poetin…?

Maar daar verschijnt de nieuwslezer: ‘Deze extra uitzending van het Journaal is gewijd aan groot nieuws. Vandaag werd bekend dat vanmorgen in alle vroegte een dode uit het graf is opgestaan! Een gestorvene leeft weer! We hebben verbinding met onze verslaggever in Jeruzalem.’ Enthousiast vertelt hij het verrassende nieuws vanuit Jeruzalem. Het gaat over een zekere Jezus van Nazareth…, ook wel Jezus Christus genoemd. Hij was dood, maar leeft !

Het had zo kunnen gaan. Maar het ging niet zo. Geen extra nieuwsuitzending. Dat bestond toen trouwens nog niet. Werkelijk totaal anders ging het. Vrouwen gingen naar het graf. Zij wilden de dode Jezus een laatste eer brengen. Maar

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.