16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019) 16e Gezamenlijke communicatiebericht (februari 2019)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Werkgroepen PGW
Op verzoek van de stuurgroep vorming PGW zijn zeven werkgroepen aan de slag gegaan met de uitwerking van enkele onderwerpen. De werkgroepen bestaan uit deelnemers vanuit onze drie gemeenten. Het gaat om de volgende werkgroepen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren

In april moeten de werkzaamheden van deze werkgroepen zijn afgerond.

Voorbereiding principebesluit vorming PGW

In de vorige bijeenkomst van de stuurgroep is besloten om te starten met de voorbereiding van de teksten voor het principebesluit vorming PGW. Het is de bedoeling dat het principebesluit tot vorming van een Protestantse Gemeente Woerden voor de zomer 2019 aan onze kerkenraden wordt voorgelegd. Rond die besluitvorming zal de gemeente worden gehoord. Als onderbouwing van de besluitvorming zijn dan naast het eerder bijgestelde visiedocument  ook de uitwerkingen vanuit de werkgroepen beschikbaar.

Gezamenlijke kerkenraadsdag
Zoals eerder gemeld, wordt er op zaterdag 30 maart een gezamenlijke kerkenraadsdag gehouden. De opzet van deze dag wordt door een team met deelnemers vanuit de verschillende (wijk)gemeenten voorbereid.

Nadere informatie
Zie voor de beschikbare documenten over de vorming Protestantse Gemeente Woerden, de voortgang en eerdere communicatieberichten www.pknwoerden.nl. We waarderen uw betrokkenheid.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.