Zondagsbrief, 23 oktober 2016  Zondagsbrief, 23 oktober 2016

Organist:                                          Annelies van Zoelen
Koster:                                             Jan Vroedsteijn

Inzameling van gaven
Tijdens de dienst:                      het werk van de kerk
Bij de uitgang:                          de diaconie
Maquette bij de uitgang:             onderhoud kerkgebouwen
Bussen bij de uitgang:                zending

Diaconale collecte
Nog niet voor alle mensen is er een Bijbel in hun eigen taal beschikbaar. Wycliffe Bijbelvertalers zorgen voor vertaalwerk en alfabetisering zodat men op termijn zelf de Bijbel in de eigen taal kan lezen. Het streven is om in het jaar 2025 een Bijbelvertaalproject te hebben gestart in elke taal waarvoor dat nodig is. Uit de diaconale collecte bij de uitgang gaat een vast bedrag naar de organisatie Wycliffe Bijbelvertalers.

Het thema is Genesis 42 “Jozefs broers in Egypte”.
De leiding van de kindernevendienst is in handen van Tineke Hanemaaijer, Marc van Spanjen en Maaike van Oosterom.

ORDE VAN DIENST

Welkom en mededelingen

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

We zingen: “Heil hem, wien God zijn ontrouw heeft vergeven…” NLB 32:1,2

Stil gebed

Bemoediging en groet

Gemeente zingt: “Amen”

(gemeente gaat zitten)

Thema: “schuld”

We zingen: “Gij zijt , o Heer , mijn schuilplaats en mijn haven” NLB 32:3

Gebed om ontferming

Woord van genade

We zingen: ”Loof de koning heel mijn wezen…” NLB 103c:1,3,4

Leefregel

DIENST VAN HET WOORD

Gebed om Gods Geest bij het openen van de Bijbel

We lezen uit de Bijbel: Genesis 42:18-38 (NBV)

We zingen een kinderlied “Jozef zoekt zijn grote broers…” NLB 166b

Kindermoment
(kinderen gaan naar de kindernevendienst)

Verkondiging

Muzikaal moment

DIENST VAN DE DANKBAARHEID

We zingen: ”Hij wandelt in zijn koningsjas…” NLB 166a:1-5
(kinderen komen terug uit de kindernevendienst)

De gaven worden ingezameld

Dankgebed – Voorbeden – Stil gebed – Onze Vader

We zingen: “O grote God die liefde zijt…” NLB 838:1,3,4
(kinderen worden opgehaald bij de oppas)

Zending en zegen
Gemeente zingt: “Amen, amen, amen”.

Orgelspel

==

Komende kerkdiensten en bijeenkomsten
- vanavond, 18:30 uur, Maranathakerk:
ds. H.J. Prosman uit Nieuwkoop, PKN-dienst
- vanavond, 18:30 uur, Petruskerk:
ds. M.F. van Binnendijk
- 30 oktober, 9:30 uur, Maranathakerk:
ds. G. Schouten, Heilige Doop
- 30 oktober, 10:30 uur, Het Baken:
Jan-Herman Spanjersberg, PKN-samenkomst
- 30 oktober, 18:30 uur, Kruiskerk:
ds. M. Paas-Feenstra, Uur van Lofprijzing

GZB dagboek “Een handvol koren” 2017
Wilt u een dagboek bij het lezen van de Bijbel of om in het gezin te gebruiken? Bestel dan het dagboek “Een handvol koren” van de GZB! “Een handvol koren” biedt elke dag twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen over na te denken, en één voor persoonlijke bezinning. In de periode van Pasen naar Pinksteren wordt extra aandacht aan het zendingswerk gegeven. Een deel van de verkoopprijs is bestemd voor het zendingswerk. Heeft u belangstelling en heeft u het boekje niet eerder besteld, dan kunt u zich nu aanmelden. Bij de uitgang liggen een intekenlijst en een voorbeeldexemplaar. Degenen die jaarlijks een boekje bestellen worden automatisch door een van onze vrijwilligers benaderd.
Voor meer informatie zie Hervormd Woerden.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.