Ziekenhuisopname of -ontslag. Ziekenhuisopname of -ontslag.

Het is belangrijk dat we als pastoraal team op de hoogte gehouden worden. Wanneer we niet weten of iemand opgenomen is of met andere problemen te kampen heeft, weten we niet of een pastoraal bezoek vanuit het wijkteam, de pastor of predikant op prijs gesteld wordt of misschien wel juist (nog) niet. Andersom als een thuiskomst niet gemeld wordt brengen we soms voor niets een bezoek aan een ziekenhuis. Dat laatste is de afgelopen maanden een enkele keer gebeurd. Helpt u ons goed op de hoogte te blijven en maakt u het zo voor ons mogelijk om op het juiste moment het goede te doen

“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”.

2 Korintiërs 5:17

Nieuw !
Het nieuwe is gekomen. Paulus moet het er wel apart bijzeggen. Anders zou het sommigen ontgaan zijn. Christen of niet, het leven gaat gewoon door. Het Evangelie in hoofd en hart, en toch verandert er weinig.
Hoe zit dat nu. Het Evangelie was toch bedoeld om ons allemaal te veranderen? Na Pasen is de macht van zonde en door toch verslagen? Met Pinksteren is de Heilige Geest toch over ons uitgestort?
Ja, dat is waar. Het is bedoeld om ons allemaal te veranderen. Het grote woord dat daarbij genoemd wordt is verzoening. Wat stuk is wordt weer heel gemaakt. Verzoening is het middel tot het grote doel: de nieuwe schepping.

Toch begaan we een vergissing als we menen dat we daarna net kunnen doen of er niks gebeurd is.  Dan kan wel in onze houding naar God. God heeft er voor gekozen om de overtredingen van de wereld niet toe te rekenen. Als we naar onszelf en naar anderen kijken zien we alleen mensen wiens schuld door God bedekt is.
In de verhoudingen van mensen ligt dat anders. We worden niet

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via
Zondag 4 november om 9.30 uur in de Maranathakerk.