Aanpassingen wijkkassen Aanpassingen wijkkassen

Vanwege de samenvoeging van de wijken Noord en West verandert er ook een en ander op het gebied van de wijkkassen. Deze worden per 1 januari a.s. samengevoegd. De penningmeester van wijk West, dhr. Erwin Meijer, legt het penningmeesterschap neer. Wij danken hem voor zijn inzet in deze. De bankrekening van wijkkas West zal per genoemde datum worden opgeheven. De penningmeester van wijkkas Noord, dhr. Gert Lekkerkerker, wordt penningmeester van de nieuwe wijk Noord+West. De bankrekening van wijk Noord wordt voortgezet onder de naam Hervormde Gemeente Woerden inz. Wijkkas Noord+West. Afrekenen blijft mogelijk op de eerste maandag van de even maanden of tussendoor via de mail of brievenbus op het adres Jan Sluijtersstraat 20.
       Gert Lekkerkerker

Ziekenhuisopname of -ontslag. Ziekenhuisopname of -ontslag.
Het is belangrijk dat we als pastoraal team op de hoogte gehouden worden. Wanneer we niet weten of iemand opgenomen is of met andere problemen te kampen heeft, weten we niet of een pastoraal bezoek vanuit het wijkteam, de pastor of predikant op prijs gesteld wordt of misschien wel juist (nog) niet. Andersom als een thuiskomst niet gemeld wordt brengen we soms voor niets een bezoek aan een ziekenhuis. Dat laatste is de afgelopen maanden een enkele keer gebeurd. Helpt u ons goed op de hoogte te blijven en maakt u het zo voor ons mogelijk om op het juiste moment het goede te doen

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt