COLLECTES ROND DE EREDIENST COLLECTES ROND DE EREDIENST

Wellicht is het u opgevallen dat sinds begin januari de eerste collecte na de verkondiging bestemd is voor diaconie, zending, jeugdwerk, etc. De collecte aan de uitgang is altijd bestemd voor het kerkbeheer. De algemene kerkenraad heeft een half jaar geleden al tot dit nieuwe collecterooster besloten. Deze manier van collecteren doet recht aan een regelmatig gehoorde wens om tijdens de eredienst de dankbaarheid voor ontvangen genade te uiten in een collecte voor onze naaste. Dit laat natuurlijk onverlet dat wij de collecte aan het einde van de dienst niet mogen vergeten.

Algemene Kerkenraad Hervormde Gemeente Algemene Kerkenraad Hervormde Gemeente

Preses (voorzitter)    dhr. H. de Vink
Scriba (secretaris) dhr. W.S. Verboon, mail

Moderamen Leden                   ds. J.A. Berkheij
dhr. G.A. Spijker
dhr. J.P. Verweij

Overige leden mw. K. van Riel
dhr. F. Willemze
dhr. C. van Harten
dhr. W. Oudijk
dhr. C.G. van der Paauw (secundus predikant C/O)

Beleidsplan en Plaatselijke Regeling Beleidsplan en Plaatselijke Regeling

Via onderstaande links kunt u het Beleidsplan en De Plaatselijke Regeling van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Woerden inzien of downloaden:

BELEIDSPLAN 2013 - 2017 - Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Woerden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de
Hervormde  gemeente (met wijkgemeenten) te Woerden

Webmaster Webmaster

De site hervormdwoerden.nl wordt beheerd door P. de Korte. U kunt contact met hem opnemen via  e-mail

Omhoog met die poorten, open met die deuren! (Ps. 24:7 en9)

De laatste weken waren er weer overal ‘koninklijke deuren’ te zien, denk bijvoorbeeld aan de deuren van het Prinsenhof in Groningen en aan de vergulde deuren van het paleis in Moskou. Deuren die tot het allerlaatst dichtgehouden worden om de spanning rond de entree van de koning en de koningin of de president te verhogen.
In Psalm 24 gaat het ook over poortdeuren die open gaan voor de Koning der ere, de HEERE van de legermachten. Het is hoogstwaarschijnlijk een psalm die geschreven is voor de intocht van de ark in Jeruzalem. Als u de tijd neemt om Psalm 24 samen te lezen met 1 Kronieken 15, dan ontstaat er een voorstelling van een indrukwekkende ceremonie. De poortwachters van de burcht Sion houden de poorten gesloten en vragen

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 27 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: dinsdag 22 mei om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.