VERGADERING ALGEMENE KERKENRAAD VERGADERING ALGEMENE KERKENRAAD

Sinds het laatste bericht over de vergadering van algemene kerkenraad (AK) is de AK een aantal keren bij elkaar geweest. In de vergadering van 13 maart zijn de heren Visser en Zwijnenburg namens de centrale zendingscommissie (CZC) op bezoek geweest om te praten over het werk in deze commissie. Vanuit de CZC is de vraag besproken om de reguliere zendingsdiensten in de ochtend te laten plaatsvinden in plaats van ’s avonds, en bij voorkeur in de Maranathakerk in verband met het gebruik van de beamer. De leden van de AK staan sympathiek tegenover dit verzoek, maar het is aan wijkkerkenraad om hier verdere invulling aan te geven. Verder is er een begin gemaakt met de bespreking van het nieuwe beleidsplan van de AK. In groepjes is nagedacht over het nieuwe conceptbeleidsplan. Met de uitkomsten van deze besprekingen gaat de commissie verder werken aan het definitieve beleidsplan. De AK heeft verder een belangrijk besluit genomen om de heer Koekkoek een vaste aanstelling te geven als jongerenwerker voor het PJO.
Op 15 mei is de AK in een extra vergadering bij elkaar gekomen om door te praten over de vorming van een protestantse gemeente. De reacties van de wijken op het visiedocument “Het wenkend perspectief” staan daarbij centraal. Verder stemde de AK op deze vergadering in met de restauratie van het orgel in de Petruskerk.
In de vergadering van 29 mei is gesproken over de startdag op 17 september van de Dienstenorganisatie Protestantse Kerk die zij in Woerden willen houden. Bij deze organisatie werken diverse mensen met verschillende kwaliteiten en beroepen; hun talenten willen zij op deze dag inzetten in onze gemeenten.
Na de toelichting van de heer Boele op de jaarrekening 2017 van de diaconie heeft de AK deze jaarrekening vastgesteld en goedgekeurd. Verder is gesproken over de website van onze gemeente. De technische kant van de website is verouderd en door nieuwe wetgeving (AVG) is het belangrijk om na te denken over een nieuwe website. Verder ondersteunt de AK het voorstel om te komen tot een werkgroep communicatie. Dit betreft niet alleen de website maar ook alle andere communicatie-uitingen van de gemeente. In de vergadering wordt het definitieve concept beleidsplan 2019-2022 gepresenteerd. Na een aantal kleine wijzigingen wordt het concept door de leden van de AK goedgekeurd. Het zal nu verzonden worden naar de wijkkerkraden.

COLLECTES ROND DE EREDIENST COLLECTES ROND DE EREDIENST

Wellicht is het u opgevallen dat sinds begin januari de eerste collecte na de verkondiging bestemd is voor diaconie, zending, jeugdwerk, etc. De collecte aan de uitgang is altijd bestemd voor het kerkbeheer. De algemene kerkenraad heeft een half jaar geleden al tot dit nieuwe collecterooster besloten. Deze manier van collecteren doet recht aan een regelmatig gehoorde wens om tijdens de eredienst de dankbaarheid voor ontvangen genade te uiten in een collecte voor onze naaste. Dit laat natuurlijk onverlet dat wij de collecte aan het einde van de dienst niet mogen vergeten.

Algemene Kerkenraad Hervormde Gemeente Algemene Kerkenraad Hervormde Gemeente

Preses (voorzitter)    dhr. H. de Vink
Scriba (secretaris) dhr. W.S. Verboon, mail

Moderamen Leden                   ds. J.A. Berkheij