Overzicht samenkomsten Overzicht samenkomsten

4 augustus: Open inloop
11 augustus: Open inloop
18 augustus: Open inloop

De samenkomsten starten om 10.30 uur in Het Baken, Beneluxlaan 3. Vanaf 10.15u is er koffie, thee en limonade.
Op www.hetbakenwoerden.nl vindt u altijd de meest actuele informatie over samenkomsten en activiteiten van Het Baken. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de komende activiteiten van Het Baken? Meld u dan op de website aan voor de digitale nieuwsbrief.

NIEUWE PIONIER IN HET BAKEN NIEUWE PIONIER IN HET BAKEN

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Martine van der Herberg en vanaf 15 september start ik als pionier in Het Baken. Ik heb veel zin om de gemeenschap van Het Baken te leren kennen en samen aan de slag te gaan met de plannen die er zijn en om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Het spreekt me aan dat de gemeenschap van Het Baken de relevantie van een leven met God concreet wil maken voor de wijk.

Zelf ben ik opgegroeid in Woerden, grotendeels in de wijk Snel en Polanen. In mijn studententijd heb ik negen jaar in Amsterdam en Amstelveen gewoond en toevallig genoeg ben ik drie jaar geleden samen met mijn echtgenoot Mathijs, en inmiddels zoontje Tobias, weer in Woerden terecht gekomen. Het leuke is dat ik Woerden ken, maar dat Het Baken wel nieuw voor me is.

Momenteel ben ik nog bezig met afstuderen, als ik eenmaal klaar ben, word ik als predikant-pionier verbonden aan Het Baken. Ik voel mij geroepen om in verbondenheid met de kerk van alle eeuwen op een nieuwe manier naar kerkzijn te kijken. Ik kijk ernaar uit om in Het Baken aan het werk te gaan!

Het Baken Het Baken

Voorzitter Kernteam: Bert Halm, e-mail
Pionier: vacature

Het Baken is een geloofsgemeenschap in de Woerdense wijk Snel & Polanen en Waterrijk. We zijn een gemeenschap waar mensen elkaar en God kunnen ontmoeten. We doen dit op een frisse en open manier waarin ruimte is voor verschillen. Daarom is iedereen welkom! Je bent welkom als zoeker, kerkganger, anders-, of niet-gelovige. We geloven dat het zoeken naar én leven met God echt relevant is voor je leven. We willen op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het christelijk geloof. Het Baken is een pioniersplek van de PKN en een initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerken in Woerden. Kijk voor meer informatie op www.hetbakenwoerden.nl of www.facebook.com/hetbakenwoerden.

Een financiële bijdrage aan de pioniersplek kunt u overmaken op rekeningnummer NL 08 RABO 0373 7330 54 t.n.v. Hervormde Gemeente Woerden, inzake Pioniersplek Het Baken.

Digitale nieuwsbrief Digitale nieuwsbrief

Iedere 2 weken verschijnt een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen en komende activiteiten van Het Baken. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Ga dan naar www.hetbakenwoerden.nl en vul daar je e-mailadres in. Op de website is de laatste editie van de nieuwsbrief ook te lezen.

Muzikanten gezocht Muzikanten gezocht

De Bakenband is het vaste combo dat tijdens de samenkomsten de muzikale begeleiding verzorgt. Op dit moment zit de band een beetje krap in de bezetting. Daarom zijn we nog op zoek naar muzikanten, met name een pianist of gitarist. Heb jij zin om de band met je muzikale talent te versterken of ken je zo iemand? Dan ben je van harte welkom en neem dan contact op met Remco en Mirjam via

Als je niet altijd beschikbaar bent, maar het wel leuk vindt om een aantal keer per jaar mee te spelen dan kan dat natuurlijk ook. De band oefent zondagochtend voorafgaand aan de samenkomst.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar