Overzicht samenkomsten Overzicht samenkomsten

Zondag 4 november: interactieve samenkomst
Zondag 11 november: doopsamenkomst, spreker Margriet Zwart
Zondag 18 november: interactieve samenkomst

De samenkomsten starten om 10.30 uur in Het Baken, Beneluxlaan 3. Vanaf 10.15u is er koffie, thee en limonade.

Op www.hetbakenwoerden.nl vindt u altijd de meest actuele informatie over samenkomsten en activiteiten van Het Baken. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de komende activiteiten van Het Baken? Meld u dan op de website aan voor de digitale nieuwsbrief.

Het Baken Het Baken

Voorzitter Kernteam: Bert Halm, e-mail
Pionier: Margriet Zwart-Westers  e-mail

Het Baken is een geloofsgemeenschap in de Woerdense wijk Snel & Polanen en Waterrijk. We zijn een gemeenschap waar mensen elkaar en God kunnen ontmoeten. We doen dit op een frisse en open manier waarin ruimte is voor verschillen. Daarom is iedereen welkom! Je bent welkom als zoeker, kerkganger, anders-, of niet-gelovige.
We geloven dat het zoeken naar én leven met God echt relevant is voor je leven. We willen op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het christelijk geloof. Het Baken is een pioniersplek van de PKN en een initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerken in Woerden. Kijk voor meer informatie op www.hetbakenwoerden.nl of www.facebook.com/hetbakenwoerden.

Digitale nieuwsbrief Digitale nieuwsbrief

Iedere 2 weken verschijnt een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen en komende activiteiten van Het Baken. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Ga dan naar www.hetbakenwoerden.nl en vul daar je e-mailadres in. Op de website is de laatste editie van de nieuwsbrief ook te lezen.

Muzikanten gezocht Muzikanten gezocht

De Bakenband is het vaste combo dat tijdens de samenkomsten de muzikale begeleiding verzorgt. Op dit moment zit de band een beetje krap in de bezetting. Daarom zijn we nog op zoek naar muzikanten, met name een pianist of gitarist. Heb jij zin om de band met je muzikale talent te versterken of ken je zo iemand? Dan ben je van harte welkom en neem dan contact op met Remco en Mirjam via

Als je niet altijd beschikbaar bent, maar het wel leuk vindt om een aantal keer per jaar mee te spelen dan kan dat natuurlijk ook. De band oefent zondagochtend voorafgaand aan de samenkomst.

“Uit de diepten roep ik tot U, o HEERE”
(Psalm 130:1)

In de afgelopen maand deed Kerk in Actie een oproep om in kerkdiensten Psalm 130:1 te zingen in verbondenheid met de bevolking van Sulawesi. Als reactie op de verschrikkelijke tsunami en aardbeving, luidde de oproep: “Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... én zingen.” Samen zingen met onze broeders en zusters in Indonesië: “Uit diepten van ellenden, roep ik tot U, o Heer!”
Juist daar waar de woorden ons ontbreken, mogen we roepen tot God met de woorden die Hij zelf geeft. Psalm 130 is een van de vele klaagpsalmen uit het gebedenboek van de psalmen. In deze klaagpsalmen is de nood meestal heel algemeen beschreven, zodat ieder zijn eigen persoonlijke nood kan invullen. “Uit de diepten” betreft de grote nood op Sulawesi, maar ook onze eigen, persoonlijke nood. Of de diepten waar mensen uit onze directe

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.