Samenkomsten Samenkomsten

8 september: Kerkproeverij
15 september: Startzondag, Martine van der Herberg en Bert Halm
22 september: Samenkomst, Maaltijd van de Heer

De samenkomsten starten om 10.30 uur in Het Baken, Beneluxlaan 3. Vanaf 10.15u is er koffie, thee en limonade.
Op www.hetbakenwoerden.nl vindt u altijd de meest actuele informatie over samenkomsten en activiteiten van Het Baken. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de komende activiteiten van Het Baken? Meld u dan op de website aan voor de digitale nieuwsbrief.

Het Baken Het Baken

Voorzitter Kernteam: Bert Halm, e-mail
Pionier: vacature

Het Baken is een geloofsgemeenschap in de Woerdense wijk Snel & Polanen en Waterrijk. We zijn een gemeenschap waar mensen elkaar en God kunnen ontmoeten. We doen dit op een frisse en open manier waarin ruimte is voor verschillen. Daarom is iedereen welkom! Je bent welkom als zoeker, kerkganger, anders-, of niet-gelovige.
We geloven dat het zoeken naar én leven met God echt relevant is voor je leven. We willen op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het christelijk geloof. Het Baken is een pioniersplek van de PKN en een initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerken in Woerden. Kijk voor meer informatie op www.hetbakenwoerden.nl of www.facebook.com/hetbakenwoerden.

Een financiële bijdrage aan de pioniersplek kunt u overmaken op rekeningnummer NL 08 RABO 0373 7330 54 t.n.v. Hervormde Gemeente Woerden, inzake Pioniersplek Het Baken.

Digitale nieuwsbrief Digitale nieuwsbrief

Iedere 2 weken verschijnt een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen en komende activiteiten van Het Baken. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Ga dan naar www.hetbakenwoerden.nl en vul daar je e-mailadres in. Op de website is de laatste editie van de nieuwsbrief ook te lezen.

Muzikanten gezocht Muzikanten gezocht

De Bakenband is het vaste combo dat tijdens de samenkomsten de muzikale begeleiding verzorgt. Op dit moment zit de band een beetje krap in de bezetting. Daarom zijn we nog op zoek naar muzikanten, met name een pianist of gitarist. Heb jij zin om de band met je muzikale talent te versterken of ken je zo iemand? Dan ben je van harte welkom en neem dan contact op met Remco en Mirjam via

Als je niet altijd beschikbaar bent, maar het wel leuk vindt om een aantal keer per jaar mee te spelen dan kan dat natuurlijk ook. De band oefent zondagochtend voorafgaand aan de samenkomst.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij