Samenkomsten Samenkomsten

Elke zondag is er om 10.30 uur een online viering, te volgen via youtube.com/channel/UCv-4kgudfg7A_QUkO_tDjSA via Facebook.

- Zondag 5 april
spreker: Marco Heijstek
onderwerp: Barabbas

- Zondag 12 april, eerste Paasdag
spreker: Martine vd Herberg
onderwerp: Jezus

- 19 april: Jan-Herman Spanjersberg

Op www.hetbakenwoerden.nl vindt u altijd de meest actuele informatie over samenkomsten en activiteiten van Het Baken. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de komende activiteiten van Het Baken? Meld u dan op de website aan voor de digitale nieuwsbrief.

Het Baken Het Baken

Voorzitter Kernteam: Bert Halm, e-mail
Pionier: Martine van der Herberg, e-mail

Het Baken is een geloofsgemeenschap in de Woerdense wijk Snel & Polanen en Waterrijk. We zijn een gemeenschap waar mensen elkaar en God kunnen ontmoeten. We doen dit op een frisse en open manier waarin ruimte is voor verschillen. Daarom is iedereen welkom! Je bent welkom als zoeker, kerkganger, anders-, of niet-gelovige. We geloven dat het zoeken naar én leven met God echt relevant is voor je leven. We willen op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het christelijk geloof. Het Baken is een pioniersplek van de PKN en een initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerken in Woerden.
Kijk voor meer informatie op www.hetbakenwoerden.nl of www.facebook.com/hetbakenwoerden.

Een financiële bijdrage aan de pioniersplek kunt u overmaken op rekeningnummer NL 08 RABO 0373 7330 54 t.n.v. Hervormde Gemeente Woerden, inzake Pioniersplek Het Baken.

Digitale nieuwsbrief Digitale nieuwsbrief

Iedere 2 weken verschijnt een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen en komende activiteiten van Het Baken. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Ga dan naar www.hetbakenwoerden.nl en vul daar je e-mailadres in. Op de website is de laatste editie van de nieuwsbrief ook te lezen.

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.