Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht

Hoi!

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de wind naar toe gaat en waar de regen vandaan komt? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige kinderen uit de bovenbouw die graag van alles willen weten! Naar zulke speurneuzen zijn we op zoek…. Want voor jou hebben we iets leuks!

We gaan weer van start met ‘Basics’! Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool. Geen club, maar catechese. Dat betekent dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waarom er een kerk is. Voor nieuwsgierige kinderen dus, die meer willen weten! Basics wordt dit jaar gegeven door ds. Gerrit Schouten, ds. Joost Schelling en ds. Marianne Paas.

Wil je mee doen?
Dan ben je van harte welkom op vrijdag 29 september 2017, om zeven uur ’s avonds in de Kruiskerk (Mesdagplein 2) ‘Basics’ is er altijd wanneer er geen club is. Die hoef je dus niet te missen. Overleg met je ouders en neem je vrienden en vriendinnen mee! Je kunt je aanmelden bij één van de dominees.

Graag tot ziens!
Ds. Gerrit Schouten e-mail
Ds. Marianne Paas e-mail
Ds. Joost Schelling e-mail

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij