Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht

Hoi!

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de wind naar toe gaat en waar de regen vandaan komt? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige kinderen uit de bovenbouw die graag van alles willen weten! Naar zulke speurneuzen zijn we op zoek…. Want voor jou hebben we iets leuks!

We gaan weer van start met ‘Basics’! Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool. Geen club, maar catechese. Dat betekent dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waarom er een kerk is. Voor nieuwsgierige kinderen dus, die meer willen weten! Basics wordt dit jaar gegeven door ds. Gerrit Schouten, ds. Joost Schelling en ds. Marianne Paas.

Wil je mee doen?
Dan ben je van harte welkom op vrijdag 29 september 2017, om zeven uur ’s avonds in de Kruiskerk (Mesdagplein 2) ‘Basics’ is er altijd wanneer er geen club is. Die hoef je dus niet te missen. Overleg met je ouders en neem je vrienden en vriendinnen mee! Je kunt je aanmelden bij één van de dominees.

Graag tot ziens!
Ds. Gerrit Schouten e-mail
Ds. Marianne Paas e-mail
Ds. Joost Schelling e-mail

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.