Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht

Hoi!

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de wind naar toe gaat en waar de regen vandaan komt? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige kinderen uit de bovenbouw die graag van alles willen weten! Naar zulke speurneuzen zijn we op zoek…. Want voor jou hebben we iets leuks!

We gaan weer van start met ‘Basics’! Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool. Geen club, maar catechese. Dat betekent dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waarom er een kerk is. Voor nieuwsgierige kinderen dus, die meer willen weten! Basics wordt dit jaar gegeven door ds. Gerrit Schouten, ds. Joost Schelling en ds. Marianne Paas.

Wil je mee doen?
Dan ben je van harte welkom op vrijdag 29 september 2017, om zeven uur ’s avonds in de Kruiskerk (Mesdagplein 2) ‘Basics’ is er altijd wanneer er geen club is. Die hoef je dus niet te missen. Overleg met je ouders en neem je vrienden en vriendinnen mee! Je kunt je aanmelden bij één van de dominees.

Graag tot ziens!
Ds. Gerrit Schouten e-mail
Ds. Marianne Paas e-mail
Ds. Joost Schelling e-mail

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar