Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht

Hoi!

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de wind naar toe gaat en waar de regen vandaan komt? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige kinderen uit de bovenbouw die graag van alles willen weten! Naar zulke speurneuzen zijn we op zoek…. Want voor jou hebben we iets leuks!

We gaan weer van start met ‘Basics’! Basiscatechese voor kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool. Geen club, maar catechese. Dat betekent dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waarom er een kerk is. Voor nieuwsgierige kinderen dus, die meer willen weten! Basics wordt dit jaar gegeven door ds. Gerrit Schouten, ds. Joost Schelling en ds. Marianne Paas.

Wil je mee doen?
Dan ben je van harte welkom op vrijdag 29 september 2017, om zeven uur ’s avonds in de Kruiskerk (Mesdagplein 2) ‘Basics’ is er altijd wanneer er geen club is. Die hoef je dus niet te missen. Overleg met je ouders en neem je vrienden en vriendinnen mee! Je kunt je aanmelden bij één van de dominees.

Graag tot ziens!
Ds. Gerrit Schouten e-mail
Ds. Marianne Paas e-mail
Ds. Joost Schelling e-mail

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.