Beamerteam Beamerteam

Arthur van Rooijen, diaken in onze wijk, heeft daarnaast ook maar liefst 8 jaar meegedraaid met het Beamerteam Noord / West. Per 1 januari is hij hier mee gestopt. Arthur is zeer actief binnen de kerk en moet af en toe goed plannen, omdat niet al zijn activiteiten tegelijkertijd gedaan kunnen worden. Het werken met de beamer vereist doorzettingsvermogen en kennis van het programma. Arthur heeft zich daar in verdiept en legde contacten bij noodzakelijke updates van de programmatuur. De kerkenraad en zijn collega’s bij de beamer zijn hem veel dank verschuldigd en hebben dat ook met een kleine attentie bekrachtigd! Maar er is een keerzijde. Het vertrek van Arthur betekent dat het Beamerteam met één mens minder de agenda moet vullen. Bij deze doen wij ook een oproep aan gemeenteleden : heeft u interesse om mee te gaan draaien? Meldt u zich! Het is allesbehalve saai en de beamer is een belangrijk onderdeel van de zondagochtenddiensten.
Henk de Heer

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.