PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
BEDANKT WIM! BEDANKT WIM!

Vlak voor de zomervakantie heeft de scriba in een persoonlijke ontmoeting de voormalige eindredacteur van Hervormd Woerden, Wim den Hertog, bedankt voor al het werk dat hij voor ons kerkblad verricht heeft. In mei had hij aangegeven te willen stoppen als eindredacteur. Vanaf mei 2001(!) heeft Wim deze functie met grote precisie vervuld, veelal op de achtergrond, maar altijd met een tastbaar resultaat: een nieuwe editie van Hervormd Woerden. In die 18 jaar heeft hij veel (technische) veranderingen meegemaakt. Zo ging het inleveren van de kopij van papier naar de verwerking op 3.5” diskettes naar een volledig digitaal proces.

Het zal best even wennen zijn nu je niet meer betrokken bent bij het maken van het kerkblad en wanneer je voor het eerst de nieuwe editie leest als die op vrijdag op de deurmat valt, maar als kerk mogen wij blij en dankbaar zijn dat je dit zo lang hebt gedaan.

Arjan Polderman heeft de functie van Wim overgenomen.
terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
 

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.