Belijdeniscatechese Belijdeniscatechese

Op zondag 8 april, de zondag na Pasen, zullen twee jonge mensen uit onze gemeente in het openbaar belijdenis van hun geloof doen: Inez de Korte en Caroline Uittenbogaard.
Een jaar lang hebben we ons op deze dag voorbereid. Hoewel, we hebben het jaar vooral benut om te horen wat er uit de traditie van Bijbel en kerk ons te vertellen was en te kijken hoe we daar zelf tegenover staan. Wie een jaar belijdeniscatechese volgt geeft zichzelf de gelegenheid om dieper in te gaan op de zaken rondom God, deze wereld en jezelf en met meer overtuiging je eigen positie in te nemen.
Op zaterdag 8 april zullen Caroline en Inez voor iedereen zichtbaar aangeven dat ze het ‘Ja’ dat God tegen hen in de Doop heeft uitgesproken, willen beantwoorden met hun eigen ‘ja’. Wat is het goed dat we als mens zo mogen leven dat we weten dat we gedragen worden door de liefde en de trouw van God, zoals we hem hebben leren kennen in de liefde van God de Vader, de genade van Jezus Christus en de troostrijke inspiratie van de Heilige Geest.
J.A. Berkheij

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.