BERICHT VAN CORA EN ANTONIE TREUREN BERICHT VAN CORA EN ANTONIE TREUREN

Sinds een aantal weken zit July op de trap bij de groenteboer, soms met haar man, soms met haar twee dochters, soms met één. Ik schat dat we dezelfde leeftijd hebben. Als we boodschappen doen nemen we vaak wat brood of fruit voor hen mee, toen pas bezoek wat kinderkleding uit Nederland had meegebracht hebben we dat ook gegeven. Afgelopen zaterdag, op de heenweg naar de bakker zat ze er weer, ik zei gedag. Bij de groenteboer legde ik op het laatst nog een extra tros bananen op de weegschaal. Op de trap gaf ik haar de bananen. Ik vond dat ze er slecht uitzag. Ik vroeg hoe het met haar ging, ze was moe zei ze. Ik besloot even bij haar op de trap te gaan zitten. En zo zaten daar twee buitenlanders op een trapje in Colombia. Ze vertelde dat ze drie maanden geleden was aangekomen vanuit Venezuela, zij met de kinderen, haar man te voet. Haar moeder was afgelopen week ook Venezuela ontvlucht en was nu bij haar broer in Brazilië. Bij aankomst in Colombia hadden ze een kamer met keuken kunnen huren voor 26.000 Colombiaanse pesos per dag, omgerekend bijna € 7,-. Ze legt haar hand om mijn arm en zegt: “Het was vreselijk, we deelden de ruimte met de ratten. Het was er vies. Nu zitten we elders; schoner en goedkoper.” Dan vraagt ze: “En jij, hoe zit het met jou? Sinds wanneer woon jij hier?” Ik vertel wat we hier doen en dat we bijna weer naar huis gaan, dan zegt ze: “Dat wil ik ook wel, naar huis …” Ik voel een steek in mijn lijf, de situatie in Venezuela wordt met de dag slechter, uitzicht is er niet. Ik kan in vrijheid naar mijn vaderland, naar mijn thuis. Wat is de toekomst van July, haar man en haar dochters van 4 en 8 jaar?

Heeft u een vraag aan ons of wilt u iets delen, neemt u dan contact op via of Op www.geloofincolombia.nl kunt u nog meer verhalen en foto’s vinden.

Cora en Antonie Treuren zijn door de GZB en mede door u, uitgezonden naar Colombia om de Presbyteriaanse kerk te ondersteunen bij haar diaconale taak.

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.