PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
BEVESTIGING EN INTREDE BEVESTIGING EN INTREDE

Het Kernteam van Het Baken nodigt u van harte uit om de feestelijke samenkomst bij te wonen, waarin Martine van der Herberg wordt bevestigd en intrede doet als (pionier)predikant. De bevestiging wordt verricht door ds. Joost Schelling op 8 december in Het Baken. De samenkomst begint om 10.30 uur.
Martine is al ruim twee maanden aan het werk binnen onze geloofsgemeenschap en meestal vindt de bevestiging en intrede plaats voordat je aan het werk gaat. Dat is nu anders omdat er nog een aantal stappen in het voorbereidingstraject gezet moesten worden. Maar nu is het dan zover!
Een belangrijk en feestelijk moment voor Martine. Voor haar, maar ook voor de geloofsgemeenschap van Het Baken en de kerken die participeren in de pioniersplek Het Baken. Een geloofsmijlpaal voor Martine en voor Het Baken. Samen bouwen aan de geloofsgemeenschap. Elkaar en God ontmoeten waarbij iedereen welkom is. Op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het geloof. Want geloven doe je samen! Voor de participerende kerken is er een predikant bij gekomen die een bijdrage kan leveren aan de ontwikkelingen binnen het totaal van de Protestantse Gemeente Woerden.
Van harte welkom dus op 8 december, 10.30 uur in Het Baken.

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


Laten we nu naar Bethlehem gaan …

Lukas 2:15

Over die herders in de kerstnacht is veel te doen geweest. Waren het vrome Joden die bij wijze van spreken met de Bijbel op hun knieën op de Messias zaten te wachten? Of waren het ruwe kerels, die ongunstig bekend stonden? Mensen die je in de gaten moest houden en desnoods ook wat op afstand? In de beschrijving van Lukas staat het niet. En dat is eigenlijk ook wel mooi, dat we niet precies weten wat voor mensen het zijn geweest. Want voor God is het allemaal om het even. Het waren mensen, zoals wij. Die volop in het leven stonden. Die hun brood verdienden door het houden van schapen en die in die bewuste nacht, nachtdienst hadden. Harde noodzaak. Er moest gewerkt worden, wilden ze ooit hun schaapjes op het droge krijgen.

Maar midden in die nacht, in hun dagelijkse bezigheden, worden ze onderbroken en komt die engel met die goddelijke boodschap, die evangelieverkondiging, en daarmee worden ze even weggeroepen uit waar ze mee bezig zijn. Gods werkelijkheid komt de werkelijkheid van hun leven binnen. En hun reactie is

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.