BEVESTIGING EN INTREDE BEVESTIGING EN INTREDE

Het Kernteam van Het Baken nodigt u van harte uit om de feestelijke samenkomst bij te wonen, waarin Martine van der Herberg wordt bevestigd en intrede doet als (pionier)predikant. De bevestiging wordt verricht door ds. Joost Schelling op 8 december in Het Baken. De samenkomst begint om 10.30 uur.
Martine is al ruim twee maanden aan het werk binnen onze geloofsgemeenschap en meestal vindt de bevestiging en intrede plaats voordat je aan het werk gaat. Dat is nu anders omdat er nog een aantal stappen in het voorbereidingstraject gezet moesten worden. Maar nu is het dan zover!
Een belangrijk en feestelijk moment voor Martine. Voor haar, maar ook voor de geloofsgemeenschap van Het Baken en de kerken die participeren in de pioniersplek Het Baken. Een geloofsmijlpaal voor Martine en voor Het Baken. Samen bouwen aan de geloofsgemeenschap. Elkaar en God ontmoeten waarbij iedereen welkom is. Op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het geloof. Want geloven doe je samen! Voor de participerende kerken is er een predikant bij gekomen die een bijdrage kan leveren aan de ontwikkelingen binnen het totaal van de Protestantse Gemeente Woerden.
Van harte welkom dus op 8 december, 10.30 uur in Het Baken.

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt