PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Pastoraal bezoek vanuit de gemeente Pastoraal bezoek vanuit de gemeente

Met uw pastorale vragen kunt u altijd terecht bij de wijkouderlingen. Die zijn het in principe het eerste aanspreekpunt. Woerden is in verschillende secties verdeeld en de ouderlingen proberen eens in de twee jaar op bezoek te komen, maar ook tussentijds kunt u contact met hen opnemen. 

Naast de wijkouderlingen kent de wijkgemeente twee pastoraal werkers die graag een luisterend oor bieden. Dat zijn Jan Hanse en Bastiaan Visser. 

De heer Jan Hanse bezoekt alle gemeenteleden die ouder zijn dan 80 jaar en in Woerden wonen of verpleegd worden.

De heer Bastiaan Visser bezoekt de gemeenteleden met pastorale vragen die jonger zijn dan 80 jaar en degenen die buiten Woerden, bijvoorbeeld in het ziekenhuis of een revalidatiecentrum zijn opgenomen.

De predikant, ds. Overeem, kunt u benaderen voor bijzondere situaties en voor crisispastoraat. Bij overlijden wordt de uitvaart in principe begeleid door de persoon die de betrokkene heeft begeleid.  

Contact:
Jan Hanse 06-40641266, 
Bastiaan Visser 06-18275352, 
Ds. Overeem 0348-447934, Van der Duijn van Maasdamlaan 17, 3445 CA Woerden

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.