PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Catechese Catechese

Alle jongeren van 12 tot 15 jaar krijgen een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan huiscatechese. Bij een gastgezin thuis en onder leiding van een of twee cateche(e)t(en) gaan jongeren in gesprek over verschillende thema’s, zoals God, wereld, Bijbel en kerk. In die ontmoeting met andere jongeren wordt er nagedacht waarom de kerk er is en wat voor mooie en leuke plek jongeren hebben binnen de kerk. De huiscatecheten krijgen begeleiding en coaching door het catecheseteam tijdens drie toerustingavonden gedurende het seizoen. Dit jaar vindt halverwege een gezamenlijke activiteit plaats en wordt het catecheseseizoen afgesloten met een eigen groepactiviteit. In de laatste week van september vinden de eerste bijeenkomsten met de jongeren plaats. De catechese wordt in PKN-breed verband georganiseerd. Contactpersoon: André van Heusden, Waaloord 31, 3448 BE, tel. 423131, e-mail.

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
 

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.