De kerkenraad van wijkgemeente Centrum-Oost De kerkenraad van wijkgemeente Centrum-Oost

Scriba: Kees van der Pauw,
Preses: Fred Willemze, 06-52876201
Assessor preses: Leen de Jong, 0348-411980

Pastoraal coördinator: Martijn Adams, 06-12649698 ,

Pastoraal werker ten behoeve van ouderen: Jan Hanse, 06-40641266,

Pastoraal werker Bastiaan Visser, 06-18275352,

Voor ondersteuning is uw pastoraal ouderling het eerste aanspreekpunt. Zie hieronder de pastoraal ouderlingen per sectie.

Weet u niet wie uw pastoraal ouderling is? Schroom niet om dan de pastoraal coördinator te bellen of kijk in het volledige overzicht van de secties.

Omgeving centrum, sectie 1

Overige ouderlingen:

Jeugdouderling: Jan Cornelis van der Vliet, jeugddiaken: Erik van Dam

Ouderling-kerkrentmeesters: Pieter Kemp, Leendert Louter, Carel van Maanen

Evangelisatieouderlingen: Allert van Zelst, 0348-430264 en Vincent van Nieuwenhuizen, 0348-416473

Scriba Algemene Kerkenraad: Wouter Verboon

(16/7/2019)

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar