COLLECTE WOENSDAG 13 MAART Biddag voor Gewas en Arbeid COLLECTE WOENSDAG 13 MAART Biddag voor Gewas en Arbeid

Stichting Siriz (Voorheen V.B.O.K.)
Een zwangerschap is voor velen een vreugde. Toch kan een zwangerschap ook veel vragen oproepen. Dit kan het geval zijn bij een onbedoelde zwangerschap. Siriz begeleidt vrouwen die hulp vragen bij het maken van keuzes bij een onbedoelde zwangerschap. Ook helpt Siriz als er sprake is van een vastgelopen verwerking na een abortus. Jaarlijks krijgt de organisatie vele hulpaanvragen en vangt zij een aantal jonge moeders met hun kind op in het Siriz-huis.
Uit de diaconale collecte tijdens de dienst gaat een vast bedrag van € 300,- naar de Stichting Siriz. U kunt het werk van deze stichting ook rechtstreeks ondersteunen met uw gift op rek. nr. NL 06 RABO 0146 2675 08 t.n.v. St Siriz te Gouda.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.