PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
COLLECTES IN CORONATIJD COLLECTES IN CORONATIJD

De collectes voor het kerkbeheer zijn in het ‘kerkdienstloze tijdperk’ ten opzichte van dezelfde periode in het vorig jaar met 20% gestegen, mede door een gift van € 5.000 ineens. Daar word je dan als penningmeester weer even stil van. We hebben zelfs twee vaste bezoekers van onze digitale diensten uit George (Zuid-Afrika), die daarvoor ook nog eens een bijdrage leveren aan onze collectes! Dank voor al uw goede gaven.
Voor het jeugd- en wijkwerk en de evangelisatie zijn de opbrengsten aanzienlijk lager dan in 2019. We verzoeken u dan ook om per zondag goed te kijken naar de doelen en daar uw bedragen voor te bestemmen. In de app en de website onder doelen staan ze apart vermeld.
Hieronder de mogelijkheden die er zijn om uw collectes te blijven voldoen.

  • Via de kerkgeld-app van de Hervormde Gemeente Woerden. Onder het pictogram doelen zijn een aantal mogelijkheden opgenomen. U kan een gift doen en betalen via iDEAL of als u incasseren kiest, verzorgen we dat verder.
  • Via internetbankieren storten op de rekening van kerkbeheer (NL77 RABO 0373 7332 67), onder vermelding van het doel (de doelen) die u wilt steunen.

Ook is het mogelijk om te doneren in collectebonnen of eurobiljetten, gaarne in gesloten enveloppe onder vermelding van collectedoel(en) bezorgen bij Maranathakerk, Petruskerk, Het Baken of bij de penningmeester (Utrechtsestraatweg 53).

terug
 
 
 

Inloggen

Meditatie

HEILIGE CONCENTRATIE
… opdat u kunt onderscheiden wat wezenlijk is …

Filippenzen 1:10a

Bij Paulus voeren gevoelens van dankbaarheid en blijdschap de boventoon als hij denkt aan de gemeente van Filippi. Was dat omdat er in die gemeente zoveel goeds te vinden was? Ongetwijfeld. Toch denk ik dat het ook te maken heeft met het perspectief van waaruit de apostel naar de gemeente kijkt. Hij ziet de gemeente als Christus’ gemeente. Een gemeente waar God door Zijn Heilige Geest gewerkt heeft en waar Hij nog werkt. Daarom wordt bij de apostel iedere gedachte aan de gemeente omgezet in dank aan Hem.
Toch blijft er ook voldoende gebedsstof over. Paulus bidt voor de gemeente om een groei in ‘fijngevoeligheid’ (vers 9). Een groei in het vermogen om de wil van God te ontdekken in concrete situaties. Dat hadden de christenen in Filippi hard nodig. Ze leefden in de eerste eeuw van onze jaartelling in een heidense omgeving en konden nog niet terugvallen op tal van christelijke tradities en gewoonten. Wij hebben twintig eeuwen christendom achter ons liggen. Wij mogen luisteren naar

meer
 
OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.

 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.