Connect-groep 20+ Connect-groep 20+
Behoor je niet meer tot de doelgroep van het CJV en ben je nog niet zover dat je een eigen gezin hebt met kinderen, waardoor je nog geen aansluiting hebt met de Kring Geloof en Opvoeding? Dan is wellicht de Connect-groep iets voor jou! Dit jaar zijn we gestart met een nieuwe groep, die eens per maand bij elkaar komt op een doordeweekse avond vanaf 19:30 tot ca. 21:00 uur, bij een van de deelnemers thuis. We proberen per avond een thema met elkaar te bespreken, zoals de 40-dagentijd en de kruisiging.
Contactpersoon: Patrick van der Veen (e-mail)

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij