De kerkenraad van wijkgemeente Centrum-Oost

Assessor preses: Leen de Jong, 0348-411980

Pastoraal coördinator: Kees van der Paauw, 06 23918475,

Kerkelijk medewerker t.b.v. pastoraat: Bastiaan Visser, 06-18275352,

Voor ondersteuning is uw pastoraal ouderling het eerste aanspreekpunt. Zie hieronder de pastoraal ouderlingen per sectie.

Weet u niet wie uw pastoraal ouderling is? Schroom niet om dan de pastoraal coördinator te bellen of kijk in het volledige overzicht van de secties.

Omgeving centrum, sectie 1

Omgeving Schildersbuurt, sectie 15
Pastoraal bezoeker: Jaap Ruitenburg, 0348-688639,

Overige ouderlingen:

Jeugdouderlingen: Jan Cornelis van der Vliet en Matthijs Jansen. Jeugddiaken: Erik van Dam

Ouderling-kerkrentmeesters: Pieter Kemp, Leendert Louter, Carel van Maanen

Evangelisatieouderlingen: Allert van Zelst, 0348-430264 en Vincent van Nieuwenhuizen, 0348-416473

Ouderling met als bijzondere opdracht Scriba Algemene Kerkenraad: Wouter Verboon

(19/2/2020)

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.