De Kloppende Harten De Kloppende Harten

Hieronder zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West.

Als u wilt kijken in welk Kloppend Hart/ Sectie uw straat valt kunt u hier klikken.

De structuur en de organisatie van de vijf Kloppende Harten zijn opgezet om op een kleinschalige wijze en op een menselijke maat gemeente te zijn. Voor de gemeenteleden wil het Kloppend Hart een ontmoetingsplek zijn tussen de massaal bezochte eredienst en de privé-deur: hen bewuster met elkaar in contact brengen.

Hiernaast zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West. De Kloppende Harten zijn verder onderverdeeld in secties.
Ook dit seizoen zullen er in de Kloppende Harten groothuisbezoeken, ontmoetingsavonden en/of bijeenkomsten met een geloofsthema worden gehouden. Wanneer blijkt dat daar behoefte aan bestaat, zullen er ook informele activiteiten worden georganiseerd. Zo is het koffiedrinken na de kerkdienst een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, maar ook een fietstocht, een barbecue of een museumbezoek behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten worden via het kerkblad en brieven bekend gemaakt.
De organisatie van het werk in de Kloppende Harten is in handen van de drie coördinatoren:
ds. Gerrit Schouten, Haagwindeveld 22, 3448 EM, tel. 412952, e-mail
dhr. Lucien Harthoorn, Wijnant Nuijenstraat 6, 3446 JB, tel. 460619, e-mail
dhr. Maarten Snoek, G. Bomansweg 27, 3446 ZM, tel. 688572, e-mail

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt