De Kloppende Harten De Kloppende Harten

Hieronder zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West.

Als u wilt kijken in welk Kloppend Hart/ Sectie uw straat valt kunt u hier klikken.

De structuur en de organisatie van de vijf Kloppende Harten zijn opgezet om op een kleinschalige wijze en op een menselijke maat gemeente te zijn. Voor de gemeenteleden wil het Kloppend Hart een ontmoetingsplek zijn tussen de massaal bezochte eredienst en de privé-deur: hen bewuster met elkaar in contact brengen.

Hiernaast zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West. De Kloppende Harten zijn verder onderverdeeld in secties.
Ook dit seizoen zullen er in de Kloppende Harten groothuisbezoeken, ontmoetingsavonden en/of bijeenkomsten met een geloofsthema worden gehouden. Wanneer blijkt dat daar behoefte aan bestaat, zullen er ook informele activiteiten worden georganiseerd. Zo is het koffiedrinken na de kerkdienst een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, maar ook een fietstocht, een barbecue of een museumbezoek behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten worden via het kerkblad en brieven bekend gemaakt.
De organisatie van het werk in de Kloppende Harten is in handen van de drie coördinatoren:
ds. Gerrit Schouten, Haagwindeveld 22, 3448 EM, tel. 412952, e-mail
dhr. Lucien Harthoorn, Wijnant Nuijenstraat 6, 3446 JB, tel. 460619, e-mail
dhr. Maarten Snoek, G. Bomansweg 27, 3446 ZM, tel. 688572, e-mail

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.