De Kloppende Harten De Kloppende Harten

Hieronder zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West.

Als u wilt kijken in welk Kloppend Hart/ Sectie uw straat valt kunt u hier klikken.

De structuur en de organisatie van de vijf Kloppende Harten zijn opgezet om op een kleinschalige wijze en op een menselijke maat gemeente te zijn. Voor de gemeenteleden wil het Kloppend Hart een ontmoetingsplek zijn tussen de massaal bezochte eredienst en de privé-deur: hen bewuster met elkaar in contact brengen.

Hiernaast zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West. De Kloppende Harten zijn verder onderverdeeld in secties.
Ook dit seizoen zullen er in de Kloppende Harten groothuisbezoeken, ontmoetingsavonden en/of bijeenkomsten met een geloofsthema worden gehouden. Wanneer blijkt dat daar behoefte aan bestaat, zullen er ook informele activiteiten worden georganiseerd. Zo is het koffiedrinken na de kerkdienst een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, maar ook een fietstocht, een barbecue of een museumbezoek behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten worden via het kerkblad en brieven bekend gemaakt.
De organisatie van het werk in de Kloppende Harten is in handen van de drie coördinatoren:
ds. Gerrit Schouten, Haagwindeveld 22, 3448 EM, tel. 412952, e-mail
dhr. Lucien Harthoorn, Wijnant Nuijenstraat 6, 3446 JB, tel. 460619, e-mail
dhr. Maarten Snoek, G. Bomansweg 27, 3446 ZM, tel. 688572, e-mail

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij