De Kloppende Harten De Kloppende Harten

Hieronder zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West.

Als u wilt kijken in welk Kloppend Hart/ Sectie uw straat valt kunt u hier klikken.

De structuur en de organisatie van de vijf Kloppende Harten zijn opgezet om op een kleinschalige wijze en op een menselijke maat gemeente te zijn. Voor de gemeenteleden wil het Kloppend Hart een ontmoetingsplek zijn tussen de massaal bezochte eredienst en de privé-deur: hen bewuster met elkaar in contact brengen.

Hiernaast zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West. De Kloppende Harten zijn verder onderverdeeld in secties.
Ook dit seizoen zullen er in de Kloppende Harten groothuisbezoeken, ontmoetingsavonden en/of bijeenkomsten met een geloofsthema worden gehouden. Wanneer blijkt dat daar behoefte aan bestaat, zullen er ook informele activiteiten worden georganiseerd. Zo is het koffiedrinken na de kerkdienst een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, maar ook een fietstocht, een barbecue of een museumbezoek behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten worden via het kerkblad en brieven bekend gemaakt.
De organisatie van het werk in de Kloppende Harten is in handen van de drie coördinatoren:
ds. Gerrit Schouten, Haagwindeveld 22, 3448 EM, tel. 412952, e-mail
dhr. Lucien Harthoorn, Wijnant Nuijenstraat 6, 3446 JB, tel. 460619, e-mail
dhr. Maarten Snoek, G. Bomansweg 27, 3446 ZM, tel. 688572, e-mail

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.