De Kloppende Harten De Kloppende Harten

Hieronder zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West.

Als u wilt kijken in welk Kloppend Hart/ Sectie uw straat valt kunt u hier klikken.

De structuur en de organisatie van de vijf Kloppende Harten zijn opgezet om op een kleinschalige wijze en op een menselijke maat gemeente te zijn. Voor de gemeenteleden wil het Kloppend Hart een ontmoetingsplek zijn tussen de massaal bezochte eredienst en de privé-deur: hen bewuster met elkaar in contact brengen.

Hiernaast zijn op een plattegrond de Kloppende Harten 1 t/m 4 grafisch weergegeven; Kloppend Hart 5 bestaat uit gemeenteleden uit andere, omliggende plaatsen, zoals Driebruggen, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Waarder en Zegveld, alsmede uit de overige wijken van Woerden, die zich hebben laten overschrijven naar de wijkgemeente West. De Kloppende Harten zijn verder onderverdeeld in secties.
Ook dit seizoen zullen er in de Kloppende Harten groothuisbezoeken, ontmoetingsavonden en/of bijeenkomsten met een geloofsthema worden gehouden. Wanneer blijkt dat daar behoefte aan bestaat, zullen er ook informele activiteiten worden georganiseerd. Zo is het koffiedrinken na de kerkdienst een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, maar ook een fietstocht, een barbecue of een museumbezoek behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten worden via het kerkblad en brieven bekend gemaakt.
De organisatie van het werk in de Kloppende Harten is in handen van de drie coördinatoren:
ds. Gerrit Schouten, Haagwindeveld 22, 3448 EM, tel. 412952, e-mail
dhr. Lucien Harthoorn, Wijnant Nuijenstraat 6, 3446 JB, tel. 460619, e-mail
dhr. Maarten Snoek, G. Bomansweg 27, 3446 ZM, tel. 688572, e-mail

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.