L A A T S T E O P R O E P ? L A A T S T E O P R O E P ?

De SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) heeft zeer dringend behoefte aan een aantal vrijwilligers. In de eerste plaats enkele radiotechnici. Begin juli is er nog maar één radiotechnicus beschikbaar en dat is absoluut te weinig, als er niets gebeurt kan de SOKW niet verder en stoppen dus de uitzendingen. Dit is daarommisschien wel een laatste oproep aan enthousiaste radiotechnici die – na te zijn ingewerkt – een radioprogramma gereed kunnen maken voor uitzending. Heb je interesse in dit onderdeel van de techniek en wil je geregeld op woensdagavond daar een paar uur vrije tijd aan besteden, neem dan voor meer informatie contact op met Sjoerd Plantenga, één van de twee radiotechnici. Sjoerd is bereikbaar op dit e-mailadres.

De tweede functie is een heel andere. De SOKW komt graag in contact met vrijwilligers die als redacteur actief willen zijn voor het interview-programma Gastvrij. Voor een uitzending interviewt de redacteur één of meerdere personen over een thema op kerkelijk en/of maatschappelijk terrein in Woerden en omstreken. Bij de onderwerpkeuze wordt afgestemd met de collega’s.

De redacteur interviewt in de Studio of daarbuiten met behulp van het draagbare opnameapparaat. Presenteert de uitzending en bewaakt de beschikbare tijd. De redacteur voelt zich thuis in de wereld van de SOKW.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Hans Slooijer, één van de redacteuren. Hans is bereikbaar op dit e-mailadres.

De uitzendingen van de SOKW worden op woensdagavond opgenomen, als technici ben je dan ongeveer 2,5 uur op deze avond aanwezig. Wil je redacteur voor gastvrij worden dan betreft het de voorbereidingen thuis. Mensen vragen en interview voorbereiden en in de studio ben je ongeveer 45 minuten bezig.

“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”.

2 Korintiërs 5:17

Nieuw !
Het nieuwe is gekomen. Paulus moet het er wel apart bijzeggen. Anders zou het sommigen ontgaan zijn. Christen of niet, het leven gaat gewoon door. Het Evangelie in hoofd en hart, en toch verandert er weinig.
Hoe zit dat nu. Het Evangelie was toch bedoeld om ons allemaal te veranderen? Na Pasen is de macht van zonde en door toch verslagen? Met Pinksteren is de Heilige Geest toch over ons uitgestort?
Ja, dat is waar. Het is bedoeld om ons allemaal te veranderen. Het grote woord dat daarbij genoemd wordt is verzoening. Wat stuk is wordt weer heel gemaakt. Verzoening is het middel tot het grote doel: de nieuwe schepping.

Toch begaan we een vergissing als we menen dat we daarna net kunnen doen of er niks gebeurd is.  Dan kan wel in onze houding naar God. God heeft er voor gekozen om de overtredingen van de wereld niet toe te rekenen. Als we naar onszelf en naar anderen kijken zien we alleen mensen wiens schuld door God bedekt is.
In de verhoudingen van mensen ligt dat anders. We worden niet

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via
Zondag 4 november om 9.30 uur in de Maranathakerk.