L A A T S T E O P R O E P ? L A A T S T E O P R O E P ?

De SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) heeft zeer dringend behoefte aan een aantal vrijwilligers. In de eerste plaats enkele radiotechnici. Begin juli is er nog maar één radiotechnicus beschikbaar en dat is absoluut te weinig, als er niets gebeurt kan de SOKW niet verder en stoppen dus de uitzendingen. Dit is daarommisschien wel een laatste oproep aan enthousiaste radiotechnici die – na te zijn ingewerkt – een radioprogramma gereed kunnen maken voor uitzending. Heb je interesse in dit onderdeel van de techniek en wil je geregeld op woensdagavond daar een paar uur vrije tijd aan besteden, neem dan voor meer informatie contact op met Sjoerd Plantenga, één van de twee radiotechnici. Sjoerd is bereikbaar op dit e-mailadres.

De tweede functie is een heel andere. De SOKW komt graag in contact met vrijwilligers die als redacteur actief willen zijn voor het interview-programma Gastvrij. Voor een uitzending interviewt de redacteur één of meerdere personen over een thema op kerkelijk en/of maatschappelijk terrein in Woerden en omstreken. Bij de onderwerpkeuze wordt afgestemd met de collega’s.

De redacteur interviewt in de Studio of daarbuiten met behulp van het draagbare opnameapparaat. Presenteert de uitzending en bewaakt de beschikbare tijd. De redacteur voelt zich thuis in de wereld van de SOKW.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Hans Slooijer, één van de redacteuren. Hans is bereikbaar op dit e-mailadres.

De uitzendingen van de SOKW worden op woensdagavond opgenomen, als technici ben je dan ongeveer 2,5 uur op deze avond aanwezig. Wil je redacteur voor gastvrij worden dan betreft het de voorbereidingen thuis. Mensen vragen en interview voorbereiden en in de studio ben je ongeveer 45 minuten bezig.

“Uit de diepten roep ik tot U, o HEERE”
(Psalm 130:1)

In de afgelopen maand deed Kerk in Actie een oproep om in kerkdiensten Psalm 130:1 te zingen in verbondenheid met de bevolking van Sulawesi. Als reactie op de verschrikkelijke tsunami en aardbeving, luidde de oproep: “Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... én zingen.” Samen zingen met onze broeders en zusters in Indonesië: “Uit diepten van ellenden, roep ik tot U, o Heer!”
Juist daar waar de woorden ons ontbreken, mogen we roepen tot God met de woorden die Hij zelf geeft. Psalm 130 is een van de vele klaagpsalmen uit het gebedenboek van de psalmen. In deze klaagpsalmen is de nood meestal heel algemeen beschreven, zodat ieder zijn eigen persoonlijke nood kan invullen. “Uit de diepten” betreft de grote nood op Sulawesi, maar ook onze eigen, persoonlijke nood. Of de diepten waar mensen uit onze directe

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.