L A A T S T E O P R O E P ? L A A T S T E O P R O E P ?

De SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) heeft zeer dringend behoefte aan een aantal vrijwilligers. In de eerste plaats enkele radiotechnici. Begin juli is er nog maar één radiotechnicus beschikbaar en dat is absoluut te weinig, als er niets gebeurt kan de SOKW niet verder en stoppen dus de uitzendingen. Dit is daarommisschien wel een laatste oproep aan enthousiaste radiotechnici die – na te zijn ingewerkt – een radioprogramma gereed kunnen maken voor uitzending. Heb je interesse in dit onderdeel van de techniek en wil je geregeld op woensdagavond daar een paar uur vrije tijd aan besteden, neem dan voor meer informatie contact op met Sjoerd Plantenga, één van de twee radiotechnici. Sjoerd is bereikbaar op dit e-mailadres.

De tweede functie is een heel andere. De SOKW komt graag in contact met vrijwilligers die als redacteur actief willen zijn voor het interview-programma Gastvrij. Voor een uitzending interviewt de redacteur één of meerdere personen over een thema op kerkelijk en/of maatschappelijk terrein in Woerden en omstreken. Bij de onderwerpkeuze wordt afgestemd met de collega’s.

De redacteur interviewt in de Studio of daarbuiten met behulp van het draagbare opnameapparaat. Presenteert de uitzending en bewaakt de beschikbare tijd. De redacteur voelt zich thuis in de wereld van de SOKW.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Hans Slooijer, één van de redacteuren. Hans is bereikbaar op dit e-mailadres.

De uitzendingen van de SOKW worden op woensdagavond opgenomen, als technici ben je dan ongeveer 2,5 uur op deze avond aanwezig. Wil je redacteur voor gastvrij worden dan betreft het de voorbereidingen thuis. Mensen vragen en interview voorbereiden en in de studio ben je ongeveer 45 minuten bezig.

“Ik weet: mijn redder leeft, en Hij zal tenslotte hier op
  aarde ingrijpen”.
Job 19:25

Georg Friedrich Händel had slechts 24 dagen nodig om zijn oratorium “the Messiah” te componeren: van 22 augustus tot 14 september 1741. Dat kwam deels omdat hij ouder werk opnieuw gebruikte. Maar ook omdat Händel zo gepassioneerd aan het oratorium werkte dat eten en slapen er geregeld bij inschoten. Later schreef hij over deze weken als ”een fantastisch, verheven hemels visioen”..Eén van de hoogtepunten uit dit oratorium zijn natuurlijk de “halleluja” koralen. Maar juist een breekbaar en dierbaar moment uit de Messiah is de aria ”I know that my redeemer liveth”. (Ik weet dat mijn verlosser leeft) Een aria waarin op prachtige wijze de opstanding van Jezus