VAKANTIETIJD – NIET VOOR ELK GEZIN HETZELFDE! VAKANTIETIJD – NIET VOOR ELK GEZIN HETZELFDE!

De vakantieperiode is in aantocht, gezinnen hebben plannen gemaakt, leven naar de vakantie toe, ze verheugen zich erop.
Dat lijkt zo gewoon, maar er zijn ook gezinnen waarvoor het realiseren van een ontspannende vakantie moeilijk of zelfs niet mogelijk is: gezinnen met een kind met een beperking. Het andere ritme kan ontregelend werken. Voor de ouders van veel van deze zorgenkinderen betekenen die weken dan ook: extra inspanning om die vrije uren te vullen; steeds de afweging maken of het kind een bepaald uitstapje aan zal kunnen; af moeten zien van een verblijf op een camping of in een zomerhuisje.
De werkgroep “Rondom het bijzondere kind” wil de gemeente hierop attent maken.
Als u in uw eigen omgeving een gezin met een bijzonder kind kent en laat blijken dat u deze problemen ziet en erkent, zal dat de ouders goed doen.
De werkgroep wenst iedereen een goede zomervakantie toe. We bidden dat ook de bijzondere kinderen en de gezinnen waartoe ze behoren ontspanning zullen vinden.

Namens de werkgroep “Rondom het bijzondere kind”,

Marien van Maanen
Ine van Brenk

“Ik weet: mijn redder leeft, en Hij zal tenslotte hier op