PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Kind op schootdienst Kind op schootdienst

Op zondagmorgen 19 augustus houden wij om 11.00 uur in de Maranathakerk onze eerste ‘Kindopschootdienst’. Dat is een dienst van ongeveer twintig minuten die speciaal gericht is op kinderen van de ‘crèche leeftijd’, die bij een van beide ouders op schoot kunnen zitten. In deze dienst wordt veel gezongen, is er veel te zien en te beleven, en wordt er heel beperkt gesproken. De liederen die we zingen zijn teksten die gemaakt zijn op melodieën die al bekend zijn bij de kinderen. We hopen dat de kinderen begeleid worden door een van beide ouders of anders een van de opa’s of oma’s! Voorafgaande aan de dienst is er in de Maranathakerk nog koffie, thee en limonade, samen met iedereen die nog even nablijft na de ‘gewone’ dienst die om 9.30 is begonnen en als het goed is rond 10.30 uur wordt afgerond.
Voorgangers in deze kindopschootdienst zijn Lydia Joppe en ds. Hans Berkheij, de muzikale begeleiding is in handen van Gert van Zoelen! We zien uit naar een feestelijke dienst met onze jongste gemeenteleden.

     J.A. Berkheij

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
Kunst vol verwachting

 
In de vakantieperiode kun je zomaar ergens een kunstwerk aantreffen dat je raakt. Nog niet zolang geleden moest ik bij het lezen van de woorden van Jezus “Ik sta aan de deur en Ik klop”, terugdenken aan een schilderij waar ik rond mijn 20eonverwacht voor stond. In de St. Pauls in Londen maakte het schilderij ‘The Light of the world’ grote indruk op me. Het beeldt Jezus af Die, met een lantaarn in de hand, aanklopt aan een dichte, door onkruid overwoekerde deur. Het was niet voor niets dat die dichte deur met verroeste spijkers mij toen raakte, want eerlijk gezegd was mijn eigen hart in mijn tienertijd afgesloten geweest voor God. Maar Hij bleef kloppen!
 
Maar ook in Woerden kan zo’n ontmoeting ontmoeting plaatsvinden. Bij de kapel van Weddesteyn ben ik al een paar keer stil blijven staan bij het beeld De ark van Noë. Over het kunstwerk heb ik niet meer informatie kunnen vinden dan 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via 
 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 




In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.