KAARSJES in de PETRUS KAARSJES in de PETRUS

Op vrijdag 2 november is er weer een KAARSJES in de PETRUS avond  en deze  wordt gehouden in de Petruskerk te Woerden.
Het blijkt dat er behoefte is aan de mogelijkheid om een kaarsje in een kerk aan te steken want in de afgelopen keren zijn er in de Petruskerk ruim 5500 bezoekers geweest.

Wat kun je verwachten?

• Je wordt buiten uitgenodigd om een kaarsje in de Petruskerk aan te steken en er wordt een waxinelichtje overhandigd. Er is een vrije inloop van 19.00 tot 22.00 uur.
  • Binnengekomen kun je het lichtje aansteken en neerzetten op de aangegeven plaats.
  • Je kunt dan gaan zitten om zo maar te kijken, te luisteren naar de muziek of stil te zijn. Je kunt  bidden en denken aan degene die je ontvallen zijn of ziek zijn. Maar zo je wilt kun je ook gelijk weer weggaan.
  • Er is een mogelijkheid om je gedachten, wensen of vragen op een kaartje te schrijven en achter de laten bij het licht. We hebben een groot houten hart waar de kaartjes in gehangen kunnen worden. De kaartjes worden na die avond gerubriceerd en in de ochtenddienst van de zondag meegenomen in de voorbede.
  • Voor een gesprek of het ontvangen van een zegen zijn er pastoraal medewerkers aanwezig.
  • Er is een Praathoek waar koffie/thee of fris wordt verzorgd en ook hier is de mogelijkheid voor een informeel gesprek.

Weet dat je van harte welkom bent om dit mee te maken en dat die avonden ook speciaal voor jou zijn bedoeld.

Zie ook www.kaarsjesindepetrus.simplesite.com

Graag tot ziens,
Henk de Valk

PSALM 121: 1, 2 EN 8
Ik kijk omhoog naar de bergen.
Daar komt mijn hulp vandaan.
Daar is de Heer, Hij helpt mij.
Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt.
De Heer beschermt je,
overal, waar je ook gaat,
je leven lang.
(vertaling: Bijbel in Gewone Taal)

De troostrijke woorden van psalm 121 spreken veel mensen aan. Velen ervaren dat we in een roerige tijd leven. Die roerige tijd is er natuurlijk al eeuwenlang. Echter het nieuws van over de hele wereld is in slechts een paar minuten in onze huiskamer of daar waar we verbinding hebben met internet. Vaker dan je lief is kan je verzuchten waar het heen moet met ons land, met Europa, met de wereld… Een gevoel van machteloosheid om iets aan een situatie te veranderen vergroot soms je moedeloosheid. Dichter bij huis speelt er vaak ook het nodige. Bijvoorbeeld als je baan op de tocht staat vanwege een reorganisatie of als er iets mis

Wijk Centrum-Oost: Zondag 21 oktober om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 15 oktober om 20.30 uur in de Maranathakerk. Graag van te voren aanmelden bij de scriba.

Wijken West en Noord: Zondagmorgen 28 oktober in de Maranathakerk. Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Hans Berkheij (795233). De doopzitting zal plaatsvinden op dinsdagavond 16 oktober om 20.00 uur in de Maranathakerk.