PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Herdenkingsavond 'Lichtjes in het donker' Donderdag 15 november 2018 19.00-21.00 uur Herdenkingsavond 'Lichtjes in het donker' Donderdag 15 november 2018 19.00-21.00 uur

De algemene begraafplaats Meeuwenlaan is prachtig verlicht en er heerst een intieme, ingetogen sfeer. Familieleden en vrienden, kinderen, jong en oud uit Woerden en omgeving zijn welkom. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan één of meerdere graven of even stil te staan bij het algemene gedenkteken, als het graf van een dierbare niet op de Meeuwenlaan is.

De lichtjesavond is voor iedereen die een dierbare heeft verloren en wil gedenken, ongeacht waar deze is begraven of gecremeerd.

Gedenken betekent voor iedereen iets anders. Waar de één dat in stilte doet, zoekt de ander bewust wat gezelschap. Daar is alle ruimte voor: met muziek, in woord of in gedachten, alleen of met elkaar.

Opening om 19.00 uur door Joost Schelling
Na de opening is iedereen vrij om de begraafplaats op te gaan.
Doorlopende activiteiten:

  • Wenshart invullen
  • Gedichten luisteren of voordragen
  • Herdenken onder het genot van warme dranken
  • Herinneringskaarsjes aansteken
  • Bloembol planten
  • Hartjes en sterren versieren en in een herinneringsboom hangen.
  • Algemene herdenkingsplaats bezoeken

Donderdag 15 november 2018 algemene begraafplaats Meeuwenlaan, Meeuwenlaan 36, Woerden.

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
“Uit de diepten roep ik tot U, o HEERE”
(Psalm 130:1)


In de afgelopen maand deed Kerk in Actie een oproep om in kerkdiensten Psalm 130:1 te zingen in verbondenheid met de bevolking van Sulawesi. Als reactie op de verschrikkelijke tsunami en aardbeving, luidde de oproep: “Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... én zingen.” Samen zingen met onze broeders en zusters in Indonesië: “Uit diepten van ellenden, roep ik tot U, o Heer!”
Juist daar waar de woorden ons ontbreken, mogen we roepen tot God met de woorden die Hij zelf geeft. Psalm 130 is een van de vele klaagpsalmen uit het gebedenboek van de psalmen. In deze klaagpsalmen is de nood meestal heel algemeen beschreven, zodat ieder zijn eigen persoonlijke nood kan invullen. “Uit de diepten” betreft de grote nood op Sulawesi, maar ook onze eigen, persoonlijke nood. Of de diepten waar mensen uit onze directe
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.
 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.