BAKEN-filmavond: Everything is spiritual BAKEN-filmavond: Everything is spiritual

Stille tijd. Je 'geestelijk leven.' Heb je die woorden wel eens gebruikt? Vind je het wel eens ingewikkeld om je geloof in God in te passen in je dagelijkse, 'gewone' bestaan? Dan is de filmavond op donderdag 8 november voor jou. We kijken de film 'Everything is Spiritual' van Rob Bell.
In de Bijbel komt het woord 'geestelijk leven' nergens voor. Jezus heeft het woord nooit gebruikt. Hoe komt dat? Omdat voor Jezus, en binnen de geloofstraditie waarin hij leefde, het héle leven 'geestelijk' of 'spiritueel' was. Geen onderscheid tussen een 'geloofsleven' en je gewone leven. Maar wat betekent dat echt? Hoe kunnen wij leren om ons hele leven als een geloofsreis te zien, waarbij geloof geen 'apart dingetje' in ons leven is, maar verweven met ons hele doen en laten?
Je bent van harte welkom om erbij te zijn! De avond start op 8 november om 20.00 uur in Het Baken. De film is in het Engels, met Engelse ondertiteling.

“Uit de diepten roep ik tot U, o HEERE”
(Psalm 130:1)

In de afgelopen maand deed Kerk in Actie een oproep om in kerkdiensten Psalm 130:1 te zingen in verbondenheid met de bevolking van Sulawesi. Als reactie op de verschrikkelijke tsunami en aardbeving, luidde de oproep: “Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... én zingen.” Samen zingen met onze broeders en zusters in Indonesië: “Uit diepten van ellenden, roep ik tot U, o Heer!”
Juist daar waar de woorden ons ontbreken, mogen we roepen tot God met de woorden die Hij zelf geeft. Psalm 130 is een van de vele klaagpsalmen uit het gebedenboek van de psalmen. In deze klaagpsalmen is de nood meestal heel algemeen beschreven, zodat ieder zijn eigen persoonlijke nood kan invullen. “Uit de diepten” betreft de grote nood op Sulawesi, maar ook onze eigen, persoonlijke nood. Of de diepten waar mensen uit onze directe

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.