PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Afscheid Diny Wolters Afscheid Diny Wolters

In december gaat er een eind komen aan de werkzaamheden van Diny Wolters als kerkelijk werker in onze gemeente. Diny gaat met pensioen. Dat is haar zeer gegund, maar wij nemen node afscheid van haar. Sinds 2002 heeft zij met haar warme persoonlijkheid invulling weten te geven aan haar pastorale taak in Woerden. Veel is er sinds haar aantreden en mede door haar inbreng veranderd. De positie en het aandeel van de kerkelijk werker is meer in beeld gekomen bij het beleid van de gemeente. Het hele jeugdwerk is meer op de kaart komen te staan. We zijn na afloop van de kerkdiensten koffie gaan schenken, waardoor gemeenteleden elkaar vaker kunnen ontmoeten. De jaarlijkse kerkenraadsdagen zijn een gewoonte geworden, de laatste jaren met Noord en West samen. Diny heeft in haar persoonlijke pastorale zorg de harten van veel gemeenteleden veroverd. Altijd was zij erop uit om mensen te laten merken dat ze erbij horen. Ze heeft zich op en top een mens van verbinding betoond. 
Zondag 16 december zullen wij in de ochtenddienst in de Maranathakerk afscheid van Diny nemen. Daarbij zal de klezmerband Di Grine Hartski (Muziek uit het Groene Hart) Diny’s lievelingsmuziek ten gehore brengen. Klezmermuziek is oorspronkelijk Joodse bruiloftsmuziek. Na afloop van de dienst is er – zoals nu dus gewoonlijk – koffie en thee met iets extra lekkers. Ook kunt u Diny dan de hand schudden en haar uw goede woorden en wensen meegeven.
Diny, we zijn jou en God zeer dankbaar voor alles wat je hebt betekend voor de gemeente. We wensen je toe dat de ruimte van het pensioen je goed zal doen en weer gevuld zal worden met waardevolle dingen die je hart hebben. We twijfelen er niet aan dat we je nog vaak zullen ontmoeten bij wat er in de kerk gebeurt. 
       Johanna Schilling 

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

DE VERANDERING
“Maar Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en bleef
erover nadenken”.   
Lucas 2:19  

Advent en Kerst
Het hoogtepunt in het kerkelijk jaar is Pasen. De Heer is waarlijk opgestaan! Wij hebben er al van gehoord. Wij zijn gemeente van de Christus. Hij heeft de dood overwonnen.
Als we geen paasgemeente waren hadden we misschien ook niet zoveel verlangen naar het kerstfeest. Het begin van het Evangelie van Jezus is weinig opwekkend. Maria, de moeder van Jezus verkeert in een buitengewoon ongemakkelijke situatie. Ze is hoogzwanger, en bovendien ongehuwd. Jozef, met wie ze omgaat is zeker niet de vader, en dat weet hij ook. Bovendien moet ze ver reizen vanwege de grillen van de Romeinse keizer, de buitenlandse overheerser van haar land. We zouden op dit moment geen van allen graag in haar schoenen staan. Natuurlijk wordt er even later in het Evangelie verteld van het engelenkoor, de herders in 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.
 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.