‘KERKOPSCHOOTDIENST’ ‘KERKOPSCHOOTDIENST’

Op zondagmorgen 27 januari om 11.00 uur wordt in de Maranathakerk te Woerden een speciale kerkdienst voor de allerjongste kinderen gehouden. Dit is een dienst voor kinderen tot vier jaar en heet ‘kerkopschootdienst’.
Voorgangers zijn Lydia Joppe en ds. Hans Berkheij. De muzikale leiding is in handen van Marnix van der Ploeg. De dienst zal alles met elkaar zo’n twintig minuten duren.

Belevingsgericht
Dit de tweede kerkopschootdienst. De eerste keer waren er zo’n 35 kinderen met hun ouders.
“Het zijn sprankelende, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar. Het heet ‘Kerk op schoot’ omdat de kleine kinderen bij de ouders of grootouders op schoot mogen zitten”. Tijdens de dienst beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een Bijbelverhaal met alle zintuigen. Kinderen horen een Bijbelverhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten”. Deze keer staat het verhaal van Abraham centraal. Aan het einde van de dienst wordt er zelfs een klein feestje gevierd.

Ontmoeten
Het is de bedoeling om driemaal per jaar zo’n dienst te organiseren. In juni 2019 volgt de derde. De dienst begint om 11.00 uur in het liturgisch centrum (‘podium’) van de Maranathakerk. Voorafgaand aan de dienst is ervan af pakweg half elf al de gelegenheid voor de kinderen om met elkaar te spelen en als ouders elkaar te ontmoeten bij koffie thee of limonade. In diezelfde ruimtes is het dan ook koffiedrinken voor de mensen die de dienst van 9.30 uur in de kerk hebben bijgewoond.

Gods zegen in 2019
Hoeveel nieuwjaarswensen heeft u dit jaar gehad? Het is eigenlijk best een bijzondere gewoonte om elkaar een gelukkig of gezegend nieuw jaar vol heil toe te wensen. Het lukt lang niet altijd om bij al die wensen even echt stil te staan bij hoe de ander eigenlijk het nieuwe jaar inkijkt. Maar het kan wel een moment zijn om elkaar even in de ogen te kijken: thuis, in de familie, binnen vriendschappen, op het werk en ook in de christelijke gemeente. Om met een handdruk de onderlinge verbondenheid te laten voelen.

Het bijzondere is dat God ons eigenlijk elke kerkdienst een gezegende week wenst. En het woord ‘wenst’ is dan veel te zwak uitgedrukt. In de zegen zegt God toe dat Hij ons wil behoeden, genadig wil zijn en vrede wil geven: “De HEERE zegene u en Hij behoede u. De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede.”(Num. 6:24-26). Bij deze zegen wordt

Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 17 februari 2019 in de Maranathakerk.
Doopzitting is op maandag 11 februari om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 17 februari 2019 om 9.30 uur in de  Petruskerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Schouten. In overleg bepalen we een datum voor het doopgesprek.