PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
14 februari om 20 uur komt Corjan Matsinger naar het Baken 14 februari om 20 uur komt Corjan Matsinger naar het Baken

Thema- avond voor iedereen die betrokken is bij geloofsopvoeding. Van harte welkom!
Toegang is gratis, collecte voor onkosten. 
 
WhatsUpp?!
Wifi is voor veel kinderen en tieners een primaire levensbehoefte. Maar krijgen tieners geen vierkante ogen van al die schermen? Is dat swipen door kleine kids op de IPad echt goed voor de fijne motoriek? Op welke wijze ga je als opvoeder om met de sociale media? Hoe coach je kinderen die al flink actief zijn op Insta, Snapchat en WhatsApp? Op welke manier kan YouTube een kans zijn voor geloofsgesprekken? Corjan neemt je mee in de wereld van duimpies, vloggers en hashtags. Samen gaan we op zoek naar praktische tips die je helpen je kind mediasmart te maken.
Corjan Matsinger heeft een (te oude) Samsung telefoon met 4G, hij kijkt best vaak een Netflix serie en speelt online spelletjes met zijn zoon. Hij is ook eigenaar van Young & Holy, religieus trendwatcher, jongerenwerker en vader van vier kinderen (10-18 jaar). www.youngholy.nl
Meer info: e-mail
06-42052017

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

Toen er acht dagen verstreken waren en Hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus…..
Lukas 2:21

Het geven van een naam aan een kind is een bijzonder voorrecht. Een naam kies je dan ook zorgvuldig. Je kiest een familienaam of laat je leiden door de namen die op dat moment populair zijn. Je kiest een naam die je als ouders leuk vindt of juist niet omdat die naam verbonden is met iets negatiefs. Wij denken vaak dat “vernoemen” een oeroude traditie is. Maar als je kijkt in de geslachtsregisters van Jezus in Matteüs 1 en Lukas 3, dan valt op dat kinderen helemaal niet naar hun (groot)ouders genoemd worden. In de Bijbel zijn namen niet ontleend aan het verleden (vernoemen) of aan het heden (wat in de mode is) maar gericht op de toekomst. Naamgeving is benoeming: dit zul je worden, zo zul je zijn. Een naam is geen etiket, een naam is een programma. Zoals je heet, zo zul je zijn. Natuurlijk maken mensen die naam niet altijd waar. Maar Jezus krijgt een naam die al door de engel Gabriël genoemd is. God staat achter deze naam en God zorgt ervoor dat deze naam “Jezus” wordt waargemaakt. Het hele evangelie wordt dan ook samengevat in die ene naam:
meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.