PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
KAARSJES in de PETRUS KAARSJES in de PETRUS

De eerstvolgende KAARSJES in de PETRUS wordt gehouden op vrijdagavond 8 maart a.s. van 19.00 - 22.00 uur. Op deze avond wordt je uitgenodigd om een kaarsje ter nagedachtenis of ter bemoediging in de Petruskerk aan te steken. 

Je kunt gelijk weer weggaan of gaan zitten kijken,  luisteren naar muziek of stil zijn maar ook bidden en denken aan degene die je ontvallen zijn of ziek zijn. 

Er is een mogelijkheid om je gedachten, wensen op een kaartje te schrijven en achter te laten bij het hart. Deze kaartjes worden na die avond gerubriceerd en in de ochtenddienst van de zondag meegenomen in de voorbede. 

Voor een gesprek of het ontvangen van een zegen zijn er pastoraal medewerkers aanwezig. Er is een Praathoek waar koffie/thee of fris wordt aangeboden. 

Weet dat je van harte welkom bent om dit mee te maken en dat die avonden ook speciaal voor jou zijn bedoeld.

Zie ook www.kaarsjesindepetrus.simplesite.com

Graag tot ziens,
Henk de Valk
José van Geutselaar

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

Toen er acht dagen verstreken waren en Hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus…..
Lukas 2:21

Het geven van een naam aan een kind is een bijzonder voorrecht. Een naam kies je dan ook zorgvuldig. Je kiest een familienaam of laat je leiden door de namen die op dat moment populair zijn. Je kiest een naam die je als ouders leuk vindt of juist niet omdat die naam verbonden is met iets negatiefs. Wij denken vaak dat “vernoemen” een oeroude traditie is. Maar als je kijkt in de geslachtsregisters van Jezus in Matteüs 1 en Lukas 3, dan valt op dat kinderen helemaal niet naar hun (groot)ouders genoemd worden. In de Bijbel zijn namen niet ontleend aan het verleden (vernoemen) of aan het heden (wat in de mode is) maar gericht op de toekomst. Naamgeving is benoeming: dit zul je worden, zo zul je zijn. Een naam is geen etiket, een naam is een programma. Zoals je heet, zo zul je zijn. Natuurlijk maken mensen die naam niet altijd waar. Maar Jezus krijgt een naam die al door de engel Gabriël genoemd is. God staat achter deze naam en God zorgt ervoor dat deze naam “Jezus” wordt waargemaakt. Het hele evangelie wordt dan ook samengevat in die ene naam:
meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.