Kliederkerk in de Kruiskerk 17 februari Kliederkerk in de Kruiskerk 17 februari

Op zondagmiddag 17 februari is er weer een Kliederkerk in de Kruiskerk. Het thema deze middag is: Onvoorwaardelijke Liefde. Het verhaal van de Verloren Zoon zal op een aansprekende en creatieve manier voor alle leeftijden centraal staan.Kliederkerk Woerden wil laagdrempelige ontmoetingen voor alle leeftijden rondom een Bijbelverhaal organiseren. Samen ontdekken, samen vieren en samen eten zijn de vaste onderdelen van Kliederkerk. Bij deze activiteit zijn nadrukkelijk kinderen (4-12 jaar) samenmet hun ouder(s)/opvoeder(s) of opa/oma uitgenodigd. Om te kunnen meedoen, hoef je geen lid van een kerk te zijn. De toegang is gratis, wel is er na afloop ruimte om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.
Wilt u meer informatie over de activiteit, kijk dan op www.pknwoerden.nl/kliederkerkof neem contact op met Yvonne Vergeer (e-mail). Via dit mailadres kun je je ook aanmelden.
Net als bij de Verloren Zoon willen we een feestmaal maken (in de vorm van een buffet) vind je/u het leuk om daar iets voor te maken? Graag doorgeven en daarbij vermelden wat en voor hoeveel personen.
De Kliederkerk duurt van 15.30 tot 18 uur, om 15.15 uur gaat de kerk open.

Toen er acht dagen verstreken waren en Hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus…..
Lukas 2:21

Het geven van een naam aan een kind is een bijzonder voorrecht. Een naam kies je dan ook zorgvuldig. Je kiest een familienaam of laat je leiden door de namen die op dat moment populair zijn. Je kiest een naam die je als ouders leuk vindt of juist niet omdat die naam verbonden is met iets negatiefs. Wij denken vaak dat “vernoemen” een oeroude traditie is. Maar als je kijkt in de geslachtsregisters van Jezus in Matteüs 1 en Lukas 3, dan valt op dat kinderen helemaal niet naar hun (groot)ouders genoemd worden. In de Bijbel zijn namen niet ontleend aan het verleden (vernoemen) of aan het heden (wat in de mode is) maar gericht op de toekomst. Naamgeving is benoeming: dit zul je worden, zo zul je zijn. Een naam is geen etiket, een naam is een programma. Zoals je heet, zo zul je zijn. Natuurlijk maken mensen die naam niet altijd waar. Maar Jezus krijgt een naam die al door de engel Gabriël genoemd is. God staat achter deze naam en God zorgt ervoor dat deze naam “Jezus” wordt waargemaakt. Het hele evangelie wordt dan ook samengevat in die ene naam: