GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS TE DOORN GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS TE DOORN

In de week van 25 mei tot 1 juni 2019 heeft de Stichting Diaconale Vakanties Groene Hart (Woerden-Gouda-Bodegraven-Alphen ad Rijn) weer een diaconale vakantieweek in Nieuw Hydepark (v/h F.D. Roosevelthuis) te Doorn.
Sinds 2016 gaan we naar Nieuw Hydepark, maar voor ons blijft het gewoon het Roosevelthuis. In het Roosevelthuis zijn 1 en 2 persoonskamers met douche en toilet. Alle faciliteiten zijn rolstoel vriendelijk en er zijn volop hulpmiddelen aanwezig. Om het alle gasten naar de zin te maken en hen de zorg te geven die ze nodig hebben is er een grote groep vrijwilligers, waaronder een aantal verpleegkundigen en verzorgenden.
Daarnaast is er volop aandacht en tijd voor iedere gast en maken we veel plezier. Maar de diaconale vakantie is niet alleen maar plezier en gezelligheid. Tijdens de week zijn er dagopeningen en -sluitingen, hebben we een dienst op zondag en vieren we met elkaar het Heilig Avondmaal op de donderdagmorgen. Gedurende de hele week is er een pastor aanwezig en is er volop gelegenheid voor pastorale zorg.
Maar de allerbelangrijkste persoon in deze week is de gast. En die zoeken we!!!
Dus bent u of kent u die (kwetsbare) oudere die graag eens een weekje er tussen uit wil, maar dat niet meer zo goed durft………….
Of degene die door ziekte of leeftijd een beperking heeft en zonder hulp niet meer op vakantie kan, maar dat toch eigenlijk best eens zou willen……………..
Dan bent u de gast die we graag op vakantie willen meenemen. Schroom niet en zoek contact met Hanneke  Veldhuizen (420056) of Rineke van Heeringen (423090) of Adriaan van Dam (410617) of Anneke Hoogerbrugge (691309). Als u twijfelt kunt u natuurlijk ook altijd even bellen met de zorgcoördinator van de werkgroep Liesbeth Kranenburg (0172-216344).
We hopen u te zien tijdens de vakantieweek.
Willem Hoogerbrugge (lid werkgroep,691309)

Toen er acht dagen verstreken waren en Hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus…..
Lukas 2:21

Het geven van een naam aan een kind is een bijzonder voorrecht. Een naam kies je dan ook zorgvuldig. Je kiest een familienaam of laat je leiden door de namen die op dat moment populair zijn. Je kiest een naam die je als ouders leuk vindt of juist niet omdat die naam verbonden is met iets negatiefs. Wij denken vaak dat “vernoemen” een oeroude traditie is. Maar als je kijkt in de geslachtsregisters van Jezus in Matteüs 1 en Lukas 3, dan valt op dat kinderen helemaal niet naar hun (groot)ouders genoemd worden. In de Bijbel zijn namen niet ontleend aan het verleden (vernoemen) of aan het heden (wat in de mode is) maar gericht op de toekomst. Naamgeving is benoeming: dit zul je worden, zo zul je zijn. Een naam is geen etiket, een naam is een programma. Zoals je heet, zo zul je zijn. Natuurlijk maken mensen die naam niet altijd waar. Maar Jezus krijgt een naam die al door de engel Gabriël genoemd is. God staat achter deze naam en God zorgt ervoor dat deze naam “Jezus” wordt waargemaakt. Het hele evangelie wordt dan ook samengevat in die ene naam: