GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS TE DOORN GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS TE DOORN

In de week van 25 mei tot 1 juni 2019 heeft de Stichting Diaconale Vakanties Groene Hart (Woerden-Gouda-Bodegraven-Alphen ad Rijn) weer een diaconale vakantieweek in Nieuw Hydepark (v/h F.D. Roosevelthuis) te Doorn.
Sinds 2016 gaan we naar Nieuw Hydepark, maar voor ons blijft het gewoon het Roosevelthuis. In het Roosevelthuis zijn 1 en 2 persoonskamers met douche en toilet. Alle faciliteiten zijn rolstoel vriendelijk en er zijn volop hulpmiddelen aanwezig. Om het alle gasten naar de zin te maken en hen de zorg te geven die ze nodig hebben is er een grote groep vrijwilligers, waaronder een aantal verpleegkundigen en verzorgenden.
Daarnaast is er volop aandacht en tijd voor iedere gast en maken we veel plezier. Maar de diaconale vakantie is niet alleen maar plezier en gezelligheid. Tijdens de week zijn er dagopeningen en -sluitingen, hebben we een dienst op zondag en vieren we met elkaar het Heilig Avondmaal op de donderdagmorgen. Gedurende de hele week is er een pastor aanwezig en is er volop gelegenheid voor pastorale zorg.
Maar de allerbelangrijkste persoon in deze week is de gast. En die zoeken we!!!
Dus bent u of kent u die (kwetsbare) oudere die graag eens een weekje er tussen uit wil, maar dat niet meer zo goed durft………….
Of degene die door ziekte of leeftijd een beperking heeft en zonder hulp niet meer op vakantie kan, maar dat toch eigenlijk best eens zou willen……………..
Dan bent u de gast die we graag op vakantie willen meenemen. Schroom niet en zoek contact met Hanneke  Veldhuizen (420056) of Rineke van Heeringen (423090) of Adriaan van Dam (410617) of Anneke Hoogerbrugge (691309). Als u twijfelt kunt u natuurlijk ook altijd even bellen met de zorgcoördinator van de werkgroep Liesbeth Kranenburg (0172-216344).
We hopen u te zien tijdens de vakantieweek.
Willem Hoogerbrugge (lid werkgroep,691309)

WEERLOOS…?

Je zit gewoon TV te kijken. Maar ineens stopt de uitzending. Op het beeldscherm verschijnt de mededeling: ‘Alle programma’s worden onderbroken voor een extra uitzending van het Journaal.’ Je schakelt naar RTL, maar ook daar geen uitzending… Je zapt verder, de BBC en CNN, alles ligt plat. In afwachting blijkbaar van het grote nieuws. Je wordt nieuwsgierig. Maar je houdt ook je hart vast, wat is er aan de hand? Zou er een ramp gebeurd zijn? Een aanslag als in Utrecht en dan nòg veel erger, of weer een vliegtuig gecrasht? Met onze koning zal toch niets gebeurd zijn? Nee, daar wordt CNN niet voor stil gelegd. Of is er iets met Trump of Poetin…?

Maar daar verschijnt de nieuwslezer: ‘Deze extra uitzending van het Journaal is gewijd aan groot nieuws. Vandaag werd bekend dat vanmorgen in alle vroegte een dode uit het graf is opgestaan! Een gestorvene leeft weer! We hebben verbinding met onze verslaggever in Jeruzalem.’ Enthousiast vertelt hij het verrassende nieuws vanuit Jeruzalem. Het gaat over een zekere Jezus van Nazareth…, ook wel Jezus Christus genoemd. Hij was dood, maar leeft !

Het had zo kunnen gaan. Maar het ging niet zo. Geen extra nieuwsuitzending. Dat bestond toen trouwens nog niet. Werkelijk totaal anders ging het. Vrouwen gingen naar het graf. Zij wilden de dode Jezus een laatste eer brengen. Maar

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.