Startzondag 15 september 2019 Startzondag 15 september 2019

"Een goed verhaal" is het thema van de startzondag d.d. 15 september a.s.  Voor dit thema zijn wij op zoek naar gemeenteleden (jong of oud, klein of groot (u of jij dus eigenlijk die dit leest) die HUN verhaal willen vertellen of voorlezen.

• - Het verhaal dat misschien ooit veel indruk heeft gemaakt.
  • - Het verhaal waar het geloof jou heeft gesteund.
  • - Het verhaal omdat je een ander toen zo miste.
  • - Het verhaal uit de Bijbel waaraan je vaak moet denken.
  • - Het verhaal vult u het zelf eens in.
In het verhaal zullen anderen zich misschien herkennen /vinden een spiegeling naar zichzelf.
Door het verhaal te vertellen of voor te lezen, maak je a.h.w. een verbinding naar de ander om ook op deze manier een open gemeente te zijn.
Lijkt het u of jou iets om die verhalenverteller/voorlezer te zijn?
Misschien is het nog niet helemaal duidelijk wat we bedoelen, neem dan contact op met Elsbeth Harthoorn 0629983696 of met Anneke Smit (e-mail ).Wij willen ons verzoek graag extra toelichten.  Wij horen graag van u of van jou.
Namens  de startzondag commissie,
         Anneke Smit en Elsbeth Harthoorn

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.