Brunchdienst 30 juni Brunchdienst 30 juni

'Geroepen om vrij te zijn!' is het thema van de brunchdienst op zondag 30 juni in de Maranathakerk. Welkom, bij deze dienst waarin ontmoeting met God en met elkaar centraal staat en waaraan door velen wordt meegewerkt. Vanaf 9:15 uur staan koffie, thee en limonade voor ons klaar en om 9:30 uur start de dienst.

Bij 'vrij' zijn is de link naar de naderende zomervakantie snel gelegd. Tijdens de dienst legt ds. Gerdien Neels ons de link uit tussen het thema en wat er in de brief van Paulus aan de Galaten staat over dit onderwerp. God wil graag dat we in vrijheid leven.
Verder is er veel mooie muziek, verzorgd door Annelies en 'ons' combo vol jong talent: Jelle, Micha, Jonas, Naomi, Gerjanne, Antoinette, Marieke en Yvonne.

Na de dienst is er tijd om (na) te praten, elkaar te ontmoeten en te genieten van al het lekkers wat is klaargemaakt. Daarnaast zijn er activiteiten om aan mee te doen als je zin hebt.
Zin om iets, zoet of hartig, te bakken? Laat het ons weten via of bel Artho Hanemaaijer (06-46930260).
         Hartelijke groet van Artho, Lydia, Astrid, Rik, Marcel en Susanne

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.