Kliederkerk Woerden 7 juli 2019 Kliederkerk Woerden 7 juli 2019

Op zondagmiddag 7 juli wordt er weer een Kliederkerk georganiseerd vanuit de Kruiskerk, dit keer op een andere locatie: boerderij op ’s Gravensloot 28! Het thema: bouw je je huis op zand of op een rots? zal op een aansprekende en creatieve manier voor alle leeftijden centraal staan. Kliederkerk Woerden wil laagdrempelige ontmoetingen voor alle leeftijden rondom een Bijbelverhaal organiseren. Samen ontdekken, samen vieren en samen eten zijn de vaste onderdelen van Kliederkerk. Bij deze activiteit zijn nadrukkelijk kinderen samen met hun ouder(s)/opvoeder(s) of opa/oma uitgenodigd. De toegang is gratis, wel is er na afloop ruimte om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.
Wil je meer informatie over de activiteit, kijk dan op www.pknwoerden.nl/kliederkerk of neem contact op met Yvonne Vergeer (). Via dit mailadres kun je je ook aanmelden, daarna ontvang je nog praktische informatie per mail.
We sluiten de middag weer af met gezamenlijk eten.
De Kliederkerk duurt van 15.30 tot 18.00 uur, om 15.15 uur gaat het hek open. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets, anders auto parkeren bij Thijs vd Polshal.

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.