Bezoek predikant/pastoraal medewerker/ouderling Bezoek predikant/pastoraal medewerker/ouderling

Door de predikant, de pastoraal medewerker en de ouderlingen worden bezoeken gebracht aan de gemeenteleden.
De predikant kan uiteraard niet alle gemeenteleden bezoeken, maar wanneer u dat wenst, kunt u zeker contact met hem opnemen voor een bezoek. Hij stemt in regelmatig overleg het bezoekwerk af met de pastoraal medewerker.

Met het oog op de taakverdeling onder de ouderlingen, is de wijk verdeeld in secties (zie sectie-indeling).
De ouderlingen maken, voordat ze bij u op huisbezoek komen, meestal een afspraak. Het is plezierig als u hen daarbij zoveel mogelijk tegemoet komt. Niet overbodig is om hierbij op te merken dat het erg op prijs gesteld wordt (wanneer het een gezin betreft) wanneer het gehele gezin bij het huisbezoek aanwezig is. Natuurlijk kunt u ook tussentijds een beroep op uw sectieouderling doen.

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.