Bezoek predikant/pastoraal medewerker/ouderling Bezoek predikant/pastoraal medewerker/ouderling

Door de predikant, de pastoraal medewerker en de ouderlingen worden bezoeken gebracht aan de gemeenteleden.
De predikant kan uiteraard niet alle gemeenteleden bezoeken, maar wanneer u dat wenst, kunt u zeker contact met hem opnemen voor een bezoek. Hij stemt in regelmatig overleg het bezoekwerk af met de pastoraal medewerker.

Met het oog op de taakverdeling onder de ouderlingen, is de wijk verdeeld in secties (zie sectie-indeling).
De ouderlingen maken, voordat ze bij u op huisbezoek komen, meestal een afspraak. Het is plezierig als u hen daarbij zoveel mogelijk tegemoet komt. Niet overbodig is om hierbij op te merken dat het erg op prijs gesteld wordt (wanneer het een gezin betreft) wanneer het gehele gezin bij het huisbezoek aanwezig is. Natuurlijk kunt u ook tussentijds een beroep op uw sectieouderling doen.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.