Diaconaat Diaconaat

De diakenen van wijkgemeente Centrum geven, samen met de diakenen van de andere wijken, uitvoering aan de diaconale taak van de gemeente. Deze taak ligt soms heel ver van huis, waartoe bv. met het Werelddiaconaat wordt samengewerkt, en soms ook heel dichtbij.
Wij noemen een aantal activiteiten:
- vakantieweek voor bejaarden en gehandicapten die anders moeilijk op reis zouden kunnen gaan;
- middagtocht voor bejaarden en gehandicapten;
- kerstfeestviering voor bejaarden;
- jongerendiaconaat;
- hulpverlening.

Er worden steeds nieuwe projecten en activiteiten voorbereid. Hiervoor kan ook uw medewerking worden gevraagd. U kunt daarbij denken aan het verrichten van kleine diensten tot aan werk als vrijwilliger in een jongerencentrum. Uw diaken geeft u graag informatie. Wacht niet te lang met het aanbieden van uw hulp…..

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.