Diaconaat Diaconaat

De diakenen van wijkgemeente Centrum geven, samen met de diakenen van de andere wijken, uitvoering aan de diaconale taak van de gemeente. Deze taak ligt soms heel ver van huis, waartoe bv. met het Werelddiaconaat wordt samengewerkt, en soms ook heel dichtbij.
Wij noemen een aantal activiteiten:
- vakantieweek voor bejaarden en gehandicapten die anders moeilijk op reis zouden kunnen gaan;
- middagtocht voor bejaarden en gehandicapten;
- kerstfeestviering voor bejaarden;
- jongerendiaconaat;
- hulpverlening.

Er worden steeds nieuwe projecten en activiteiten voorbereid. Hiervoor kan ook uw medewerking worden gevraagd. U kunt daarbij denken aan het verrichten van kleine diensten tot aan werk als vrijwilliger in een jongerencentrum. Uw diaken geeft u graag informatie. Wacht niet te lang met het aanbieden van uw hulp…..

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.