Zendingscommissie Zendingscommissie

De zendingscommissie begeleidt, in afstemming met de Centrale Zendingscommissie, met name de bezinning en geldwerving ten dienste van het zendingswerk overzee (zoals dat gebeurt via de Raad voor de Zending en de Gereformeerde ZendingsBond).
Hoogtepunten daarin zijn de voorjaars- en najaars-zendingsweek, alsmede het Pinksterfeest. Ook wordt het zendingswerk gesteund d.m.v. de verkoop van het GZB-dagboekje en de Missiezendingskalender.
De gemeente wordt opgewekt haar mede-verantwoordelijkheid hierin openhartig en vrijmoedig te dragen.
Verder worden er vanuit de commissie contacten onderhouden met broeders en zusters die vanuit de classis Woerden zijn uitgezonden.
In Hervormd Woerden worden hun rondzendbrieven gepubliceerd.

Jaarlijks is de commissie bovendien medeverantwoordelijk voor een zendingsdienst.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij de voorzitter van de wijkzendingscommissie, Jan Spek, Van Helvoortlaan 7, 3443 AN Woerden, 0348 – 41 25 48.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.