Zendingscommissie Zendingscommissie

De zendingscommissie begeleidt, in afstemming met de Centrale Zendingscommissie, met name de bezinning en geldwerving ten dienste van het zendingswerk overzee (zoals dat gebeurt via de Raad voor de Zending en de Gereformeerde ZendingsBond).
Hoogtepunten daarin zijn de voorjaars- en najaars-zendingsweek, alsmede het Pinksterfeest. Ook wordt het zendingswerk gesteund d.m.v. de verkoop van het GZB-dagboekje en de Missiezendingskalender.
De gemeente wordt opgewekt haar mede-verantwoordelijkheid hierin openhartig en vrijmoedig te dragen.
Verder worden er vanuit de commissie contacten onderhouden met broeders en zusters die vanuit de classis Woerden zijn uitgezonden.
In Hervormd Woerden worden hun rondzendbrieven gepubliceerd.

Jaarlijks is de commissie bovendien medeverantwoordelijk voor een zendingsdienst.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij de voorzitter van de wijkzendingscommissie, Jan Spek, Van Helvoortlaan 7, 3443 AN Woerden, 0348 – 41 25 48.

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.