PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
SAMENKOMSTEN IN JUNI ONLINE EN BUITEN SAMENKOMSTEN IN JUNI ONLINE EN BUITEN

Na twee maanden van online vieren zien we ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten. We gaan op 1,5 meter afstand van elkaar, online en buiten starten met samenkomsten. Na aanmelding kom je in een groep van maximaal 15 personen uit je eigen buurt. Je ontmoet elkaar op zondagmorgen om 10.30 uur bij de Cattenbroekerplas, in het Brediuspark, in wijkpark Molenvliet, elders in jouw dorp of wijk of online.
In kleine gesprekgroepjes gaan we aan de slag met het materiaal van Tear dat speciaal voor deze bijzondere tijd is ontwikkeld. We willen samen ontdekken hoe we juist in deze tijd zien wat Gods plan is voor onze omgeving. En hoe we daar zelf met onze eigen talenten aan bij kunnen dragen. Zo ontdek je hoe jij een baken bent in jouw buurt!
Er is een korte inleiding op een Bijbelverhaal door een van de Bakensprekers. We gaan in gesprek aan de hand van gespreksvragen en er is ruimte voor ontmoeting. Natuurlijk ben je ook gewoon welkom om te luisteren.
De kinderen kunnen actief of creatief aan de slag. Ook voor tieners zijn er bijeenkomsten.
Wil je meedoen? Meld je dan aan via hetbakenwoerden.nl/samenkomsten-juni-2020.html! Aanmelden kan tot donderdag 17.00 uur voorafgaand aan de betreffende zondag. De aanmelding voor 14 juni sluit dus op donderdag 11 juni 17.00 uur.

 
Samenkomsten Samenkomsten

7 juni: Mirjam Oosterhoff
14 juni: Martine van der Herberg
21 juni: Jan-Herman Spanjersberg

De vieringen zijn online te volgen via youtube.com/channel/UCv-4kgudfg7A_QUkO_tDjSA.

Op www.hetbakenwoerden.nl vindt u altijd de meest actuele informatie over samenkomsten en activiteiten van Het Baken. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de komende activiteiten van Het Baken? Meld u dan op de website aan voor de digitale nieuwsbrief.
 

 
Het Baken Het Baken

Voorzitter Kernteam: Martijn Gijsbertsen, e-mail
Pionier: Martine van der Herberg, e-mail

Het Baken is een geloofsgemeenschap in de Woerdense wijk Snel & Polanen en Waterrijk. We zijn een gemeenschap waar mensen elkaar en God kunnen ontmoeten. We doen dit op een frisse en open manier waarin ruimte is voor verschillen. Daarom is iedereen welkom! Je bent welkom als zoeker, kerkganger, anders-, of niet-gelovige. We geloven dat het zoeken naar én leven met God echt relevant is voor je leven. We willen op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het christelijk geloof. Het Baken is een pioniersplek van de PKN en een initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerken in Woerden.
Kijk voor meer informatie op www.hetbakenwoerden.nl of www.facebook.com/hetbakenwoerden.

Een financiële bijdrage aan de pioniersplek kunt u overmaken op rekeningnummer NL 08 RABO 0373 7330 54 t.n.v. Hervormde Gemeente Woerden, inzake Pioniersplek Het Baken.
 
Digitale nieuwsbrief Digitale nieuwsbrief

Iedere 2 weken verschijnt een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen en komende activiteiten van Het Baken. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Ga dan naar www.hetbakenwoerden.nl en vul daar je e-mailadres in. Op de website is de laatste editie van de nieuwsbrief ook te lezen. 

 
 
 

Inloggen

Meditatie

HEILIGE CONCENTRATIE
… opdat u kunt onderscheiden wat wezenlijk is …

Filippenzen 1:10a

Bij Paulus voeren gevoelens van dankbaarheid en blijdschap de boventoon als hij denkt aan de gemeente van Filippi. Was dat omdat er in die gemeente zoveel goeds te vinden was? Ongetwijfeld. Toch denk ik dat het ook te maken heeft met het perspectief van waaruit de apostel naar de gemeente kijkt. Hij ziet de gemeente als Christus’ gemeente. Een gemeente waar God door Zijn Heilige Geest gewerkt heeft en waar Hij nog werkt. Daarom wordt bij de apostel iedere gedachte aan de gemeente omgezet in dank aan Hem.
Toch blijft er ook voldoende gebedsstof over. Paulus bidt voor de gemeente om een groei in ‘fijngevoeligheid’ (vers 9). Een groei in het vermogen om de wil van God te ontdekken in concrete situaties. Dat hadden de christenen in Filippi hard nodig. Ze leefden in de eerste eeuw van onze jaartelling in een heidense omgeving en konden nog niet terugvallen op tal van christelijke tradities en gewoonten. Wij hebben twintig eeuwen christendom achter ons liggen. Wij mogen luisteren naar

meer
 
OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.

 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.