14E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (NOVEMBER 2018) 14E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (NOVEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Visiedocument PGW afgerond

De eerste fase ter voorbereiding van de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden is afgerond. Het visiedocument “Het wenkend perspectief” is door de stuurgroep PGW bijgesteld, op basis van de ontvangen reacties van onze kerkenraden. Dit document is straks één van de basisdocumenten bij de besluitvorming over de vorming PGW. Het bijgestelde visiedocument is aangeboden aan onze kerkenraden en ook voor alle gemeenteleden beschikbaar op www.pknwoerden.nl.

Concrete uitwerking
Voordat het principebesluit tot de vorming PGW aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt. Het gaat om de volgende zeven onderwerpen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • De positie van Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren
Enkele werkgroepen gaan hier nu mee aan de slag. Met de uitwerking wil de stuurgroep zorgen dat er voor alle betrokkenen een helder plaatje ligt, voordat er een concreet besluit wordt genomen. Ook het plan van aanpak voor de tweede fase vorming PGW kunt u op de website vinden. Hierin is een toelichting gegeven op de genoemde onderwerpen en er is ook een globaal tijdpad aangegeven. Graag houden we u van de voortgang op de hoogte.

We willen u vragen om te bidden voor het proces vorming Protestantse Gemeente Woerden.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.