14E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (NOVEMBER 2018) 14E GEZAMENLIJKE COMMUNICATIEBERICHT (NOVEMBER 2018)

Aan de leden van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Gemeente.

Visiedocument PGW afgerond

De eerste fase ter voorbereiding van de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden is afgerond. Het visiedocument “Het wenkend perspectief” is door de stuurgroep PGW bijgesteld, op basis van de ontvangen reacties van onze kerkenraden. Dit document is straks één van de basisdocumenten bij de besluitvorming over de vorming PGW. Het bijgestelde visiedocument is aangeboden aan onze kerkenraden en ook voor alle gemeenteleden beschikbaar op www.pknwoerden.nl.

Concrete uitwerking
Voordat het principebesluit tot de vorming PGW aan de kerkenraden wordt voorgelegd, zal er nog een aantal onderwerpen worden uitgewerkt. Het gaat om de volgende zeven onderwerpen:

• Inrichting van de kerkorganisatie
  • De positie van Het Baken
  • Indeling wijkgemeenten
  • Gezamenlijk college van kerkrentmeesters
  • Gezamenlijk college van diakenen
  • Financieringsmodel
  • Missionair beleid en pionieren
Enkele werkgroepen gaan hier nu mee aan de slag. Met de uitwerking wil de stuurgroep zorgen dat er voor alle betrokkenen een helder plaatje ligt, voordat er een concreet besluit wordt genomen. Ook het plan van aanpak voor de tweede fase vorming PGW kunt u op de website vinden. Hierin is een toelichting gegeven op de genoemde onderwerpen en er is ook een globaal tijdpad aangegeven. Graag houden we u van de voortgang op de hoogte.

We willen u vragen om te bidden voor het proces vorming Protestantse Gemeente Woerden.

Namens de stuurgroep vorming PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij