SOKW Stichting Omroep Kerken Woerden. SOKW Stichting Omroep Kerken Woerden.
Wij  bestaan al ruim twintig jaar en hebben als doel evangelisatie via de radio binnen Woerden kenbaar te maken.
Zo hebben we in een uur zendtijd per week aandacht voor:
De kinderen van de basisschool, een verhaal wordt verteld afgewisseld met muziek en op de website is een kleurplaat te downloaden.(circa 20 minuten)
Kerkpleinberichten: activiteiten die op kerkelijk gebied de komende week aan de orde komen (circa 5 min.)
Gastvrij : een of meerdere personen lichten een activiteit toe die aanstaande is of onlangs geweest (circa 30 min.)Dit uur wordt uitgezonden via de lokale omroep RPLFM en is te beluisteren op zaterdagavond tussen 18 en 19 uur en wordt zondag herhaald dan van 17 tot 18 uur.

Meer informatie vindt u op de eigen website van de SOKW: http://www.sokw.nl

HEEL DE AARDE
Zing voor de HEER een nieuw lied, zing voor de HEER, heel de aarde.
Zeg aan de volken: ‘De HEER is koning’.

Psalm 96:1 en 10a

Wat een Evangelie klinkt er uit deze Psalm!
Psalmen zijn vaak liederen van mensen in nood. Ze worden geschreven uit diepte van ellende. Wie zich ellendig voelt heeft meestal weinig zicht op de rest van de wereld. Het eigen leven is al ingewikkeld genoeg. Het eigen gezin, de eigen leefomgeving, misschien het eigen land, maar veel verder wordt er niet gekeken. Dat kan ook bijna niet anders, want alles wordt in beslag genomen door de pijn.
Of de psalmist van Psalm 96 ook met persoonlijk verdriet of rampspoed voor zijn land te maken heeft weten we niet. Maar hij of zij is er in ieder geval niet door in beslag genomen! Hij spreekt van de glans en glorie die uitgaan voor de HEER, de macht en luister die zijn heiligdom vervullen. Zoveel licht en ruimte. Daarom is de blik niet alleen op eigen leven, eigen volk of eigen land gericht. Alle volken wordt zijn majesteit bekendgemaakt. Heel de aarde moet worden meegenomen in het gezang.
Het is (bijna) advent. De naderende koning wordt al aangekondigd.
Ds. J.A. Berkheij