Hervormde Gemeente van Woerden Hervormde Gemeente van Woerden

De Hervormde Gemeente van Woerden is een centrale gemeente met vier wijkgemeenten.

Centrum Noord
Oost West

Er is veel dat deze vier wijken samenbindt, al is er ook onderscheid in modaliteit. De wijken Oost en Centrum weten zich verbonden met de beweging van de Gereformeerde Bond, terwijl de wijken Noord en West open-confessioneel van aard zijn. De vier wijkgemeenten horen bij de Classis Woerden in Protestantse Kerk in Nederland.

De Algemene Kerkenraad heeft vooral organisatorische bevoegdheden. Hervormd Woerden telt zo’n 5500 belijdende leden, doopleden en geboorteleden. Naast honderden vrijwilligers, zijn er vier predikanten, meerdere pastores en kerkelijk werkers, vijf parttime organisten, meerdere (hulp)kosters en een administrateur werkzaam. De Hervormde Gemeente Woerden heeft twee kerkgebouwen, de Petruskerk en de Maranathakerk. Het kerkelijk centrum "Het Baken"  in Snel & Polanen is in december 2011 in gebruik genomen. Dit nieuwe gebouw is een initiatief van de Hervormde Gemeente in overleg met vooral de Gereformeerde Kerk. Daarnaast hebben de Gereformeerde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk in Woerden nog drie kerkgebouwen.Brengt u ook eens een bezoek aan de website van de gezamenlijke PKN-kerken in Woerden.

“Uit de diepten roep ik tot U, o HEERE”
(Psalm 130:1)

In de afgelopen maand deed Kerk in Actie een oproep om in kerkdiensten Psalm 130:1 te zingen in verbondenheid met de bevolking van Sulawesi. Als reactie op de verschrikkelijke tsunami en aardbeving, luidde de oproep: “Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... én zingen.” Samen zingen met onze broeders en zusters in Indonesië: “Uit diepten van ellenden, roep ik tot U, o Heer!”
Juist daar waar de woorden ons ontbreken, mogen we roepen tot God met de woorden die Hij zelf geeft. Psalm 130 is een van de vele klaagpsalmen uit het gebedenboek van de psalmen. In deze klaagpsalmen is de nood meestal heel algemeen beschreven, zodat ieder zijn eigen persoonlijke nood kan invullen. “Uit de diepten” betreft de grote nood op Sulawesi, maar ook onze eigen, persoonlijke nood. Of de diepten waar mensen uit onze directe

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.