Hervormde Gemeente van Woerden Hervormde Gemeente van Woerden

De Hervormde Gemeente van Woerden is een centrale gemeente met vier wijkgemeenten.

Centrum Noord
Oost West

Er is veel dat deze vier wijken samenbindt, al is er ook onderscheid in modaliteit. De wijken Oost en Centrum weten zich verbonden met de beweging van de Gereformeerde Bond, terwijl de wijken Noord en West open-confessioneel van aard zijn. De vier wijkgemeenten horen bij de Classis Woerden in Protestantse Kerk in Nederland.

De Algemene Kerkenraad heeft vooral organisatorische bevoegdheden. Hervormd Woerden telt zo’n 5500 belijdende leden, doopleden en geboorteleden. Naast honderden vrijwilligers, zijn er vier predikanten, meerdere pastores en kerkelijk werkers, vijf parttime organisten, meerdere (hulp)kosters en een administrateur werkzaam. De Hervormde Gemeente Woerden heeft twee kerkgebouwen, de Petruskerk en de Maranathakerk. Het kerkelijk centrum "Het Baken"  in Snel & Polanen is in december 2011 in gebruik genomen. Dit nieuwe gebouw is een initiatief van de Hervormde Gemeente in overleg met vooral de Gereformeerde Kerk. Daarnaast hebben de Gereformeerde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk in Woerden nog drie kerkgebouwen.Brengt u ook eens een bezoek aan de website van de gezamenlijke PKN-kerken in Woerden.

“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”.

2 Korintiërs 5:17

Nieuw !
Het nieuwe is gekomen. Paulus moet het er wel apart bijzeggen. Anders zou het sommigen ontgaan zijn. Christen of niet, het leven gaat gewoon door. Het Evangelie in hoofd en hart, en toch verandert er weinig.
Hoe zit dat nu. Het Evangelie was toch bedoeld om ons allemaal te veranderen? Na Pasen is de macht van zonde en door toch verslagen? Met Pinksteren is de Heilige Geest toch over ons uitgestort?
Ja, dat is waar. Het is bedoeld om ons allemaal te veranderen. Het grote woord dat daarbij genoemd wordt is verzoening. Wat stuk is wordt weer heel gemaakt. Verzoening is het middel tot het grote doel: de nieuwe schepping.

Toch begaan we een vergissing als we menen dat we daarna net kunnen doen of er niks gebeurd is.  Dan kan wel in onze houding naar God. God heeft er voor gekozen om de overtredingen van de wereld niet toe te rekenen. Als we naar onszelf en naar anderen kijken zien we alleen mensen wiens schuld door God bedekt is.
In de verhoudingen van mensen ligt dat anders. We worden niet

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via
Zondag 4 november om 9.30 uur in de Maranathakerk.